Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: zabezpieczac czy nie???

Mieszany widok

zabezpieczac czy nie???

zamierzam wylozyc tylna sciane terra korkiem (mata grubosci 3mm) oraz kora ... i tu mam pytanie czy korek zabezpieczac w jakis sposob przed wilgocia (np bezbarwnym lakierem)??? nie bedzie on mial bezposredniej stycznosci z podlozem ale czy sama wilgoc w terra go nie zdeformuje i nie wyskocza jakies plamy???

Slawek W.
    Guest

Re: zabezpieczac czy nie???

Mam ten sam problem i pytanie, tylko, że u mnie będzie miało kontakt z podłożem. Mam jeszcze jedno wymaganie, ma to być matowe, a nie świecące! Zastosowaś żywice epoksydową , lakier wodny??

Jesli to jest korek dla lega, to nie wroze mu dlugiej bytnosci. U nas korek wytrzymal 3 miesiace...

korek nie chlonie wody ale jest miekki i jesli tak jak powiedzial Fatman to bedzie korek dla lega to zostanie szybko rozszarpany przy wspinaczce

Korek chlonie wode i pod wplywem wody rozprerza sie dla tego zostawia sie szczeline dedaktyczna (tak to sie chyba nazywa?) 1-2mm zeby korek przy rozprezeniu nie zapieral sie w rogach terra co powoduje pofaldowanie.

otóż u mnie plamy się pojawiły ja proponuję korek polakierowac a żeby sie nie pofałdował nalezy go dobrze przykleic

szczelina DYLATACYJNA ma być )

Slawek W.
    Guest

Korek ma być o regiusa, więc go nie powinien poniszczyć, wystarczy zwykły lakier do drewana??

Dziek za poprawke!

Uprawnienia umieszczania postów