Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: J. japonski .... dziwny temat :P

Atrax Robustus
    Guest

Re: J. japonski .... dziwny temat :P

Mam w PDF chyba jakis podrecznik do japonskiego "japonski dla poczatkujacych".. ale jeszcze tego nie sprawdzalem

No to szacuneczek)

Natalia

MareQ, ta "nagasuka" to jedynie wymysl taki jak inne ktore przedstawil James :P Tak na prawde to sekretarka to HI-SHO (hisio)

Natalia, j. japonski wbrew pozorom wcale nie jest taki trudny!! Polecam! Bardzo ciekawa nauka, jednak bez nauczyciela poczatki moga byc dosyc trudne :/ A indywidualne lekcje sa w Poznaniu strasznie drogie, od 40zł-90zł(!) za 45 min. Na sczescie moja pani od angielskiego znała japoński

Pozdrawiam, Piotr

hehe, tak właśnie myślałem że ktoś mnie w ciula robił :P

hmm podstaw uczylam sie dlatego ze nie mialam czasu niestety na wiecej

Tak sie niedawno z Olkiem zastanawialismy, czy Japończycy płaczą ze śmiechu oglądając Kill Bill i mówiącą po japońsku Umę, czy też ma niezła wymowę. No ale pewnie nauczyli ja porządnie.
    Poza tym kiedyś rozmawiałam z Japonką (nietrzeźwa byłam okrutnie) i bawiłysmy się w powtarzanie trudnych wyrazów i wyrażen w obu językach. Jej nie wychodziły chrząszcze po polsku a mi coś tam po japońsku owszem, he he. Ponoć Polakom stosunkowo łatwo przychodzi nauka japońskiego. No to powodzenia!

Natalia

Czizys jak mi sie widzi ten japonskiiii :] znalazlem kiedys w necie 2 mini lekcje japana ale niestety wiecej nie bylo Moze masz jakis link albo cos do czegos konkretniejszego?? A w przyszlosci siemm wybieram na studia na japonistyka (aqrat jak sie dostane, ale pomazyc mozna)

z tym nagasuka.... to sprawa ma sie tak, to jest taki dowcip.
    biuro szefa - jamahama
    imie szefa - jebiesuki nagolasa
    imie sekretarki - nagasuka

(mam nadzieje ze nikogo to nie urazi))

Fredomirek szacuneczek, znalam kiedys laske co uczyla sie kilka lat japonskiego od japonki.... w liceum robila sobie przez 2 lata sciagi po japonsku poki sie nie wydalo [lol]
    ale dziwna byla np jak jej qmpel dal erotyczne mangi do lapy by przetlumaczyla bardzo chetnie chciala to zrobic, wczytala sie, zaczerwienila, doczytala do konca, oddala, uklonila sie i poszurala niczym rodowita japoneczka w sina dal... hehs...

nakrecila mnie niezle na to ale wkoncu mnie nie uczyla blah a szkoda bo fascynuje mnie wogole wschod i w sumie chinski jest dla mnie the besciak, ale o japonski latwiej w pl :/ grrrrr nawet studia - japonistyka na ktora mam szanse ale wole co innego [glupek]

nara i pozdro

Jeśli chodzi o doświadczenie w sprawach rozmowy po chińsku, to jest taki program SKYPE. I można przez ten program gadac z ludzmi z calego swiata. Lubie sobie czasem jaja porobić i zadzwonić do kogoś z inego kraju. Ostatnio szukałam ludzi z Chin I zadzwoniłam do jakiegoś gościa ale on umiał naszczęście po angielsku i on do mnie mówił po angielsku i czasem po chinsku(?) a ja do niego we wszystkich językach świata i zwrotach jakie znam Ale gadałam z nim chyba dobre 30 minut. Potem przyszła moja kolezanka i wyslala mu wiadomosc ale nie wiedziala jak jakies slowo napisac i napisała"nie wiem jak to sie pisze" a on zaczął to przez mikrofon powtarzać nie wiedząc co to znaczy I nauczyłyśmy go dwóch zwrotów "nie wiem jak to się pisze" oraz "smacznego" . ALE ZABAWA Z TYM PROGRAMEM JEST NAPRAWDE SPOKO ŚCIĄGNIJCIE GO SOBIE

Uprawnienia umieszczania postów