-
Re: J. japonski .... dziwny temat :P
Mam w PDF chyba jakis podrecznik do japonskiego "japonski dla poczatkujacych".. ale jeszcze tego nie sprawdzalem
-
No to szacuneczek)
Natalia
-
-
hehe, tak właśnie myślałem że ktoś mnie w ciula robił :P
-
hmm podstaw uczylam sie dlatego ze nie mialam czasu niestety na wiecej
-
Tak sie niedawno z Olkiem zastanawialismy, czy Japończycy płaczą ze śmiechu oglądając Kill Bill i mówiącą po japońsku Umę, czy też ma niezła wymowę. No ale pewnie nauczyli ja porządnie.
Poza tym kiedyś rozmawiałam z Japonką (nietrzeźwa byłam okrutnie) i bawiłysmy się w powtarzanie trudnych wyrazów i wyrażen w obu językach. Jej nie wychodziły chrząszcze po polsku a mi coś tam po japońsku owszem, he he. Ponoć Polakom stosunkowo łatwo przychodzi nauka japońskiego. No to powodzenia!
Natalia
-
Czizys jak mi sie widzi ten japonskiiii :] znalazlem kiedys w necie 2 mini lekcje japana ale niestety wiecej nie bylo Moze masz jakis link albo cos do czegos konkretniejszego?? A w przyszlosci siemm wybieram na studia na japonistyka (aqrat jak sie dostane, ale pomazyc mozna)
-
z tym nagasuka.... to sprawa ma sie tak, to jest taki dowcip.
biuro szefa - jamahama
imie szefa - jebiesuki nagolasa
imie sekretarki - nagasuka
(mam nadzieje ze nikogo to nie urazi))
-
Fredomirek szacuneczek, znalam kiedys laske co uczyla sie kilka lat japonskiego od japonki.... w liceum robila sobie przez 2 lata sciagi po japonsku poki sie nie wydalo [lol]
ale dziwna byla np jak jej qmpel dal erotyczne mangi do lapy by przetlumaczyla bardzo chetnie chciala to zrobic, wczytala sie, zaczerwienila, doczytala do konca, oddala, uklonila sie i poszurala niczym rodowita japoneczka w sina dal... hehs...
nakrecila mnie niezle na to ale wkoncu mnie nie uczyla blah a szkoda bo fascynuje mnie wogole wschod i w sumie chinski jest dla mnie the besciak, ale o japonski latwiej w pl :/ grrrrr nawet studia - japonistyka na ktora mam szanse ale wole co innego [glupek]
nara i pozdro
-
Uprawnienia umieszczania postów