-
Re: A czego wy sluchacie heeeeeeeeeee?? :]
Kat, moonspell, Dimmu Borgir, Cradle of FIlth, Iron Maiden, Black Sabbath, Iced Earth, Satyricon, Agathodaimon, Tower, Emperor, Covenant, Rivendel, Children of Bodom, Theatre of tragedy i wiele wiele innych cięższych, ale czasem nie pogardzę polskim starym rockiem Perfect, Lady punk, STARA Budka Suflera czasem również lubię włączyć Queena, Marylion i trochę muzyki poważnej
-
ja bym pojechał, ale pewnie sporo to będzie kosztowało :/
-
-
hą hą, ja sie wybije- alternatywa, muzyka eksperymentalna, instrumentalna, rock, folk, troche klubowej, nieco celticu. ogolnie lubie nowa, dziwna muzyke, np le tigre itp. popu sie brzydze i uwielbiam franka sinatre techno mnie bawi i ciekawi jako kierunek w "muzyce";-)) nie mam pojecia jak mozna tego sluchac na dluzsza mete, z szacunkiem dla techników ;-) i klasycznie lubie muzyke klasyczna, choc przyznam sie, ze znam sie na niej tyle co moje żaby.
-
Nirvana i Therion ale nie wzgardze tez innymi fajnymi kawalkami(nie metalowymi)
-
-
alternatywa powiadasz...
radiohead, portishead, porcupine teree, no man, the music, anathema, blur, coldplay, the dandy warholes, the verve, placebo, smoke city, massive attack, bjork, tricky itp.
-
Abigor - swietny sat. black metal z Austrii! Polecam. Spiewa tam Silenius z The Summoning
Arcturus - pewnie ci, ktorzy sluchaja Dimmu kojarza ten zespol
Bal Sagoth - niesamowita kapela! Barbarian Metal niesamowicie rozwiniety muzycznie. Porzadne i dopracowane gitary, swietne wokale i podzial na role... niczym w epickiej opowiesci. To nie muzyka tylko teatr.
Behemoth - n/c
Burzum - dosyc ciekawy, surowy BM. Milosnicy Darkthrone by pewnie polubili
Celtic frost - znani ze wspolpracy z Therionem. Graja bardzo klimatycznie
Children of Bodom - melodyjne, fajne, bez ideologii, wpada w ucho. Pewnie wszyscy znaja :]
Cradle of Filth - niesamowita muzyka. Po jej przesluchaniu nikt juz nie jest taki jak dawniej :]
Crematory - bardzo dobry Gothic Metal. Niektore piosenki sa dobra na "dola"... np. Mirror
Dark Tranquility - cos w rodzaju melodic death :]. Podoba mi sie piosenka Away delighted away, czy jakos tak.
Darkthrone - "true norwegian black metal" - i wszystko jasne
Dimmu Borgir - Brak mi slow, zeby opisac ich geniusz i muzyke, ktora tworza. Zaczynalem w sumie od nich... po Therionie i Summoningu :]
Epica - Klimatyczny goth. ladne :]
Graveland - polskie podziemie pagan black... piekne! Jesli ktos nie wie, to Polska ma najwieksze podziemie pagan black na swiecie. Jedynie Ukraina i Norwegia trzymaja z nami wspolny "poziom"
Gregorian - choral gregorianski. Pewnie wiele osob zna
Hollenthon - nie slucham za czesto, ale wymienilem, bo niektore piosenki maja takie... arabskie klimaty
Immortal - legenda bm
In Flames ...
Inkubus Sukkubus - romantic, vampiric, light metal
Lacromosa - dla milosnikow gotyku. Pewnie wszyscy znaja
Limbonic Art - Fajnie graja, ale brakuje mi czegos u nich. To cos jest u Dimmu, jest u innych kapelek, ale nie ma tutaj... chyba jakas metafizyka :>
Lux Occulta (kapelka z "sasiedztwa"). Byli raz w moim miescie na koncercie,
Mayhem - wiadomo
Menhir - cos w rodzaju folk blacka niemieckiego
Moonspell - znane i lubiane :>
Morgul (w sumie Morgul moglby grac muzyczke do horrorow),
Nightwish - krol power metalu
NOKTURNAL MORTUM !!! (piekne... polecam). Plyta To The Gates of Blasphemous Fire to juz w ogole sztuka. Odglosy walki, miazdzace gitary i perkusja.. mniam
Old Man's Child (jak wczesniej...ns/sat). Fanom Burgerow powinno sie podobac
Opeth - dla sluchajacych cos w stylu progresive rock. Oni nie moga sie zdecydowac, czy grac lagodnego rocka, czy tez bardzo szybki death/black,
Anorexia Nervosa - muzyka dla tych, ktorych juz nie cieszy zycie,
Penumbra - super gothic.. !
...Samael - a ktoz tego nie zna :>,
Sonata Arctica - cos w stylu Hammerfalla, ale bardziej melodyjne moim zdaniem. Stratovarius - jak wczesniej,
Summoning - CUDOWNE !! Od tego zaczynalem swoja przygode z metalem!
Therion - tu tez brak mi slow. To muzyka dla wrazliwych na piekno.
Tristania - fajny gothic.
Mam wiecej, ale nie wymienialem juz, bo w sumie najlepsze podalem wyzej. Zdarza mi sie tez posluchac ambientu, ballad rockowych, a czasem nawet.. "wytworow popcultury".. ale to juz bardzo rzadko.
-
Ja slucham roznych rzeczy : Linkin Park, N.I.N, Guano Apes, Manowar, troche Evanescence i Within Temptation, ale ogolnie uwielbiam metal i mroczna muze.
Uwielbiam plyte z soundtrackiem z "Queen of the damned", swietna wampiryczna muza. Nie szkodzi mi te troche Ery i Gregorian oraz cala kupa rocka itp.
-
Zapomnialem jeszcze napisac o Luna Ad Noctum - kapelce grajacej muzyke w rodzaju symfonicznego blackmetalu. Basista i wokalista, a jednoczesnie jej zalozycielem jest jeden z naszych forumowiczow.
Ich muzyka jest czyms w rodzaju mrocznego renesansu na naszej scenie blackmetalowej. Maja swoj wlasny styl i nie uslyszycie zadnego nasladownictwa innych zespolow.
Uprawnienia umieszczania postów