Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: problem z koszatniczka

Mieszany widok

problem z koszatniczka

ostatnio mojej koszatniczce wypadla siersc troche powyzej nosa, czuje sie dobrze, wiec nieiwem co to, moze ktos by mogl poradzic, bo to troche nieladnie wyglada, koszatniczki trzymam 2 i tylko jedna ma takie cos

P.S Sa z dobrej hodowli (kumpel hoduje i dal mi dwie ( a raczej dwoch ) koszatniczki, bo sie mu urodzily

Re: problem z koszatniczka

Koszatniczki to delikatne gryzonie i utrata sierści a nawet ogona jest u nich całkowicie normalna. Jeżeli łysina nie będzie się powiększać to nie ma się co przejmować a włoski odrosną. W przeciwnym razie albo jeden samczyk jest tępiony przez drugiego (nalezy rozdzielić) albo pojawiła się grzybica (zwiększyć higiene w klatce i udac się do weta - polecam maść Pimafucort i kąpiele w Nizoralu).

www.koszatniczka.lunar.pl to strona o koszatniczkach , jest tam tez forum , duzo sie dowiesz od milosnikow tych gryzoni A tak po za tym ja tez mam dwie i kiedys u jednej tez wychodzila siersc na nosku , to od obgryzania pretow w klatce.

z beczki: zawsze sie zastanawialam czemu psom sie barwnik z nosa wyciera na starosc

Łysinka sie nie powieksza, to widocznie od pretow, piszcza na siebie tylko gdy bija sie o miejsce do gryzienia klatki :P

Uprawnienia umieszczania postów