-
Wyprawa
W związku z zamieszczonym przez Jarka Zajączkowskiego postem pojawilo sie wielu chętnych na wyprawy nie posiadających.....gotówki.
Moim odwiecznym zamilowaniem jest jazda na rowerze dlatego chciałbym poddac dyskusji taki pomysł: "rowerem po Europie"
Przykładowo ciekwa propozycja byłaby dwumiesięczna wyprawa do Grecji.
Byłaby to niezwykła okzaja zobaczenia środkowej Europy oraz półwyspu Bałkańskiego.
Wyprawa taka wiąze sie z mniejszymi kosztami(wizy, wyzywienie, ewentualnie zakwaterowanie)
Z zamiarem umieszczenia tego posta nosiłem sie juz na wakacjach i sugestia Jarka troche mnie do tego zachęciła.
pozdrawiam kamil
-
Re: Wyprawa
ja tam rowerem moge jechac nawet na grenlandie :]a grecja mi sie strasznie spodobala wlasnie od strony fauny i flory... ale do grecji nie trzeba wiz :| (ale moge sie mylic)... poza tym po 1 maja grecka granica bedzie juz dla nas calkiem otwarta :>
nie wiem jak to wyjdzie, ale byloby swietnie
-
nom pomysl pierwsza klasa, jesli beda chetni to na wakacjach nie widze problemu, w grecji bylem w marcu ale zwiedzac, jeszcze wtedy nie interesowala mnie tak fauna i flora, ale teraz...... ja sie na to pisze
-
W Grecji nie trzeba wiz, ale nie jestem pewna, czy nie trzeba ich w panstwach bylej Jugoslawii..... Ja bym rowerem nie pojechala, za leniwiec jestem.... Bylam autokarem... :P. Ale to bylo trzy lata temu, wtedy trzeba bylo miec wize, nie wiem, jak teraz. Wiem za to, ze trzeba miec rozne rzeczy na lapowki dla jugoslowianskich glin...
-
Z tego co ja wiem to w te wakacje co byly aby pojechac do grecji trza bylo miec wize serbska. Ale jak w tym roku bedzie to nie wiem.
-
TAK JEST WIZA SERBSKA. zALATWIA SIE JA NA GRANICY
-
jeżeli ktoś chce uskuteczniać wojaże turystyczne łącząc nie bliską wyprawę z rowerem to polecam kraje Beneluksu, mozna np. jechac pociągiem przez Niemcy (najlepiej jechać w weekend grupą 5 osobową) bilet na całe 24H wynosi śmieszne 5 euro pociągi sa świetnie przystosowane to przewozów rowerów (nie to co pl. pkp nie ma porównania) a już w Holandi przesiąść się na jednoślady i jazda....
Pozdrawiam
Serpent
-
serpent ma racje, tyle ze co my bedziemy podziwiac z fauny w beneluksie :> no i poza tym tanio tam nie jest.
achh a jugoslawa jest przepiekna, szczegolnie pozniejsza wiosna... a moze poplyniemy do skandynawii? :P
-
Wszeziw w Europie jest cholernie drogo. NIe ma to jak Azja(
-
A wiec widze ze chetnch nie brakuje!!!!!!
Bardzo się cieszę na czasie będę sie orientował co do spraw formalnych.
Prosiłbym osoby CHĘTNE o zgłoszenie sie na mail.
A co do podróży pociągiem także jest realna!!!
polecam tutaj np bilet typu Interrail(na wszystkie linie w europie bez ograniczeń)
Grecja nie jest dokładnie celem podróży- wszystko zalezy od mozliwości finansowych i chęci uczestników!!
pozdrawiam kamil
Uprawnienia umieszczania postów