Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Ile ptasznikarzy w Polsce

i`am
    Guest

Re: Ile ptasznikarzy w Polsce

heh ja tez myslalem ze u mnie prawie nikt tego nie choduje, ale co jakis czas sie dowiaduje o nowych osobach;] to nie jest takie proste jak sadzicie;]

Nokeg Dodaj jakies 40 bedzie moim skromnym zdanie

nawet moga miec neta a nie sa tu zarejestrowani i juz ich omieniesz w swoich obliczeniach

i jeszcze jeno, wydaje mi sie ze takie liczenia nie ma sensu, zbyt duzo zostanie tu osob pominietych, te bledy ktore dopuszczasz w obliczeniach, beda zbyt duze, ale chwala ci za fajny pomysl

Wiem, wiem że niedokładnie. Ale uwagi takie posłużą może kiedyś komuś do zrobienia porządnej statystyki.

Proszę jeszcze tylko o wypowiedzi kogoś z Wrocławia i Krakowa.
    Nokeg - > jeżeli chodzi o Bytom, to stawiałbym na więcej niż 20, czy 40 ptaszników.

Nie przejmujcie się. Kiedyś nasza wspaniała ojczyzna uzna, że nasze pupilki są >>danger<< i każe rejestrować je jak psy w gminie i wtedy się przekonamy !!
    Czaicie: podatek od posiadania ptasznika??
    He he.

Witam

Ludzie, czy wy naprawde jesteście tak lekkomyślni?

Pokażcie mi człowieka, który zna każdego mieszkańca swojego miasta (nawet wsi), a mało to zna go na tyle dobrze, aby stwierdzić, że ta osoba nie ma w domu ptaszników. Statystyka taka mija się z celem i nigdy nie policzycie ile ptaszników jest w Polsce (chyba, że margines błędu wyniesie kilkaset, ba kilka tysięcy procent). Tymbardziej, że ktoś kto hoduje ptaszniki nie chwali się tym, nie chcąc nie potrzebnych kłótni z sąsiadamii oraz żekomych konfliktów z prawem (do tej pory nie wiadomo czy hodowla ptaszników jest zgodna z prawem). Także mozecie nie wiedzieć do tej pory, że Kowalski za rogiem ulicy ma kilkaset ptaszników w piwnicy)

Co do pomysłu, to jest dobry, aczkolwiek - tak jak już napisałem - nie realny :]

Pozdrawiam
    michal_w

Racja. W takim razie, jeżeli nie da się zrobić takiej statystyki, to jeżeli kiedyś komuś przyjdzie do głowy się pobawić w takie liczenie, to może przeczyta ten post i stwierdzi, że to bez sensu.

OK,: a czy jeżeli zaryzykuje stwierdzenie, że w Polsce nie ma więcej niż 3000 szt. to będę bliski prawdy???

Jeżeli przyjmiesz, że prawda jest pojęciem względnym - to jak najbardziej będziesz jej bliski. :]

P.S. młode z 1 kokonu np. A. geniculata i o 1/3 krajowych ptaszników więcej LOL...

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów