-
Re: ankieterzy z urzędu skarbowego...
Tez o tym slyszalem (CHWDP - Chowaj Windows Do Piwnicy rulezz :P) jak do mnie tacy panowie zapukaja to wyjme dysk i powiem ze mi sie zepsul i musze nowy kupic albo cos takiego :P
-
Serwisy komputerowe za dopłatą (opcja) wyposażają kompy w przełącznik "autodestrukcja" powodujący natychmiastowe podanie napięcia 220V do obwodów HDD. Nawet policja za progiem nie jest straszna, lalala chwdp
-
ja niewiem co myslec.kazdy pisze inaczej.
a moze to jest tak ze jak kogos przytna np na bazarze ze handluje plytkami to mu robia najazd na chate??????
pomyslcie:w policji brak pieniedzy i stac by ich bylo na takie akcje????a jak sie natna na kolesia ktory jest czysty to maja przyopal-a tu zamiast lapac bandytow to oni chodza po domkach i loja kompy??????
niewiem jak to jest.ja u mnie tego narazie nie slyszalem
-
napisałem: 'gdy mają podejrzenia' i tak właśnie myślę...
-
A może ta akcja jest w większości nie w naszych domach, ale... głowach! Czy faktycznie jestona taka zmasowana, czy to zwykła panika ?!
Jakby skarbówki nie miały co robić: oni ścigają podatników, a posiadanie programu w domu, czy nie jest "skarbowo" obojętne. Śkedztwa takie odbywają się na wniosek pokrzywdzonych, więc podejrzewam, że chodzi o zmasowaną akcję zorganizowaną przez producenta Jedynie Słusznej Platformy z Redmont, która właśnie tak traktuje swoich klientów.
Czy wiecie co mi powiedziano ostatnio, jak chciałem kupić komp w optimusie?? że bez softu to nie, bo polityka M$ dąży do tego, aby na każdym komputerze był Windows, dlatego znowu pojawiła się kolejna "interpretacja" licencji nie wykluczająca prawie stosowanie softu OEM!!!!
Chociaż TRESĆ licencji nie uległa z.. ehhh nie chce mi się pisać. Ale po mojemu to tak...
-
correction: licencji wykluczającej prawie...
Admin: czy możliwe będzie dodanie edycji już napisanego postu??
-
nie twierdze, że jest zmasowana... osobiście znam jeden przypadek, resztę z opowiadań... poza tym urząd skarbowy organizuje jedynie ankietę... zadają wiele pytań, przy okazji to o komputerze i internecie... później policja może sprawdzić przepływ danych i jeżeli stwierdzi, że ktoś namiętnie ściąga mp3, gry czy filmy to wtedy mogą zapukać z nakazem... tak ja to interpretuję :]
-
A jak Policja miałaby spr, co pobieram ?? - też mają ciekwsze sprawy na głowie
Ale masz rację - popłoch jest straszny! Z drugiej strony ktoś kiedyś musi się za piractwo wziąć, nieprawda??
I drugi fakt: Skarbówka ma lub wkrótce będzie mieć uprawnienia kontrolne oprogramowania, ale ze zrozumiałych względów problem ten dotyczy firm, jeszcze tego by brakowało, żeby skarbówka po domach chodziła, chociaż były takie pomysły.
Pozdrawiam
Krzysiek
-
firma udostępniająca internet ludziom może wysłać wykaz przepływu danych do komisariatu faxem :]
Uprawnienia umieszczania postów