Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: ankieterzy z urzędu skarbowego...

Re: OPANUJCIE SIĘ

kto powiedział, że wszystkich? w całym toruniu podobno tylko kilkanaście lub kilkadziesiąt osób zatrzymano.. przychodzą, kiedy mają podejrzenie...

Re: ankieterzy z urzędu skarbowego...

to napisał szwedzki, a nie ja...
    poza tym w te cenniki: 3 zł - mp3, 10 zł - film itp. też nie wierzę...
    myślę, że chodzi głównie o windowsy.. kiedy 5 lat temu kupowałem komputer to przegrali mi windowsa i dorzucili do kompa na płytce.. teraz, kiedy mój znajomy kupował komputer, bali się tak zrobić... wyjaśnili, że mają częste kontrole... coś to musi oznaczać... kiedyś nie mieli.. teraz jest inaczej...

acha.. a minister jakubowska to największy hacker

w Czewie chodzili po kumpli osiedlu, dwóch pytało w dzwiach: "bla bla bla czy posiada pan komputer?" oczywiście wszyscy że nie. Pozostaje kwestia czy to była policja czy goście szukający mieszkań z kompami w wiadomym celu. Co do dysku to proponuje zrobić ładunek bumbumowy w dysku i wysadzić go w razie problemów ))))

Jak ktoś puka do drzwi - nie otwierać, spytac się kto... jeżeli wzbudzą podejrzenia szybko kompa z gniazdka i przez okno... tylko uwarzajcie na przechodniów ;o)
    swoją drogą lepsze to niż płacić kilka tysięcy złotych kary... ;o)

najgorzej jak pod oknem czeka druga ekipa

Z_Y_G_I
    Guest

Hmmm moim zdaniem jak by okazalo sie to prawdą i przyszli to najlepiej powiedzieć , że oddaliście HDD do znajomego, który naprawia kompy (jak coś to NIE MÓWCIE ze do serwisu, bo powiedzą żebyście dali tą karteczkę, że dysk jest w serwisie). I nic wam wtedy nie moga zrobić )) A całego domu nie przeszukają z wiadomego powodu )

MataManX
    Guest

błahahaha panika jakiej mało w lubuskim mieli chodzić miesiąc temu wtedy tabuny ludzi pakowało kompy płyty i wywoziło na działki albo do rodziny ludzie dajcie sobie spokój przecież to bzdura jak dokładniej podrążycie to wszystkich złapanych można zakwalfikowac do kategorii znajomych znajomych którzy znają kogoś kogo złapali nie znacie nikogo kogo złapali a panikujecie a pozatym wytłumaczcie mi ilu policjantów by musiało brać w tym udział żeby przeszukać wszystkch ?? nie mówię już o tym że aby mieć nakaz imienny trzeba mieć podstawy a bez niego nic nie można MAjStER wyluzuj i nie strasz ludzi

jeny... przeczytalibyście wszystko dokładnie. mówie, że to mój znajomy a nie jakiś tam koleś... poza tym napisałem również, że sprawdzają, kiedy mają jakieś podejrzenia... i ja wcale nie panikuje, bo mieszkam w policyjnym bloku, a kumpli policja nie będzie przecież sprawdzała

A ja czekam na nich z otwartymi rękoma. Nie mam filmów (kumpela dom dalej ma kilkaset - pożyczam od niej po płytce), mp3 też nie mam bo większość nagrań to winyle, które brzmią nieporównywalnie do czegokoliwek innego (mam wiele CD - wszystkie oryginalne, bo lubię muzę "dobrze zapakowaną", poza tym internetowa jakość mp3 (128) mnie rozbraja i niewystarcza.
    Windowsa brak - używam Linux Mandrake + 100% Open Soft GNU/GPL.

W sumie mam Windę, ale bez Office'a. Mam ją legalnie. Jest tam tylko soft Corel 7.0 SE (legalny) i program do skanera (wcześniej nie chodził, ale nowe jądro już go łyka, więc Winda stała mi się zbędna) .

Pozdrawiam
    Krzysiek

audiophil...

Uprawnienia umieszczania postów