Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: trick

trick

hmmm...

"W zwiazku z konfiskowaniem oprogramowania przez POLICJE
    Ludzie sluchajcie w zwiazku z akcja Walka z nielegalnym oprogramowaniem, muzyką i filmami. Policja działa w nastepujący sposób. Przychodzą dwie lub jedna osoby do domu i podają się za ankieterow, zadaja pytania, jedno z nich dotyczy czy posiadaja panstwo komputer. Jeśli odpowiedz jest twierdzaca funkcjonarjusze wyciagąją odznaki i żadaja przedstawienia całego oprogramowania( komputera do
    wglądu). Posiadam te wiadomosci od wlasciela kafejki internetowej, ktorego znajomy padl ofiara tych policjantow i zostal jemu zarekwirowany komputer.Wiec jeśli odpowiecie ze nie posiadacie komputera w domu Policjanci nie mają prawa wkroczyć do waszego domu bez nakazu sadowego(to
    pytanie tyczy sie tez internetu logiczne jesli mamy internet mamy i komputer) Starajcie sie przekazac ta wiadomosc jak najwiekszej liczbie osob z roznych miast. Pomoze to uchronic ludzi przed utrata ukochanego komputera. Nie pisze tu bzdur w stylu rozeslij to do jak najwiekszej liczby ludzi bo to zostawiam waszemu prywatnemu osadowi."

co o tym myślicie?

Re: trick

u mnie to nie przejdzie. przcież chyba widzą że do domu idzie kabel z sieci

U kumpla niebyło pytania czy ma komputer, tylko wchodzili do domu pokazywali jakis papierek z sądu i kazali wlączyć komputer. Kumpel myślał ze mu sie uda i kompa niewłącza bo pobrał kable lecz oni mieli wszystko ze sobą ( kable itd ) potem podali mu cennik:
    2,5zł - 1/mp3
    10 - 1/Film
    Nieorginalny Windows - Format dysków
    Aha onu juz wiedzą kto ma kompa czy nie bo dostają wykazy od tpsa lub sklepów komputerowych i wiedzą kto ma kompa i neta...

no to nie jest źle

MataManX
    Guest

no to powiedz mo jakim cudem policja tak może robić wg prawa żeby przeszukać mieszkanie muszą mieć imienny nakaz prokuratora na twoją własność zwaną mieszkaniem jeśli tego nie mają mogą sobie bardziej nachlapać niż tobie wiec można te opowieści między bajki włożyć , po moim całym wojewudztwie krążyła niedawno legenda o tym jak to chodzą i sprawdzają a co się okazało sprawdzili tylko kilku kolesi którzy mieli prawdziwe hurtownie w domach

ja czytałem w gazecie, że chodzą po targowiskach i zgarniają piratów. a wchodzą do domów tylko tych, których ktoś sypnął... normalni obywatele mogą się nie bać - podobno... w całym mieście zatrzymali 40 osób na 230 000 wszystkich z czego pewnie 40% ma kompa(a z nich 99% ma piraty)...

MataManX ma racje nie mogą wejść bez nakazu.Chyba że im na to pozwolisz.

po 1 farel - jesli jest podjrzenie przestepstwa moga wejsc takze bez nakazu !!
    co do reszty u nas dobrali sie jednej firmie bo robila za duzy syf pracownicy bez zusu itd ktos go podwalil sprawdzaja wszystkich ludzi co brali kompa na fakture w 3 lata wstecz, co do reszty sie nie wypowiadam nie mam zadnego kumpla byli od tak sobie (plotki byly ze od tepsa gdy sie rejestrowales przez net z neo i tam jeszcze pelno innych)-wedlug mnie to nieprawda jak juz to ida po fakturkach z firm ktore wzieli na kontrole, a i tam do kogos ze bez nakazu nie wejda byla tez plotka ze chodzi prokurator i wypisuje na poczekaniu

MataManX
    Guest

ilu by musiało być policjantów żeby wszystkich sprawdzić 3 lata wstecz a pozatym nawet jak mają podejrzenie przestępstwa a nie mają nakazu to możesz ich nie wpuścić

jesli maja podjrzenie to musisz, gorzej jak wejda i nic nie znajda maja syf wtedy ale jak znajda to .......

Uprawnienia umieszczania postów