-
Re: RANKING PRODUKTÓW
Tez kupilem takie konary, jeden jest OK drugi farbowal wode i plesnial. Nie potrafie powiedziec jak sie nazywaja. Ten ok jest b. ciemny prawie czarny.
Do dekoracji stosuje omszone naturalnie pnie drzew owocowych (grusze). Rolnicy majacy sady owocowe sciete pnie itd. skladaja na stertach. To wlasnie te pnie porastaja mechem jesli sa w miejscu zacienionym. Niczym nie zabezpieczalem. Od ponad roku jeden wyglada super - jak nowy, na drugim mech przyzolk- prawdopodobie zbyt niska wilgotnosc w terra i za malo spryskiwania. Nadal mi sie podoba, jednak pewni niedlugo go wyminie. Mech wymaga regulrnego spryskiwania. Dno mam wylozone kamieniami (lupki z piaskowac szerokie i b. plaskie) i mchem z lasu - jest OK. Rosliny głownie filodendrony i asparagus taki nietypowy - rosnie super i nadaje terra dzikosci. Do tego stroczyki i Tillandsie (sprsykiwac na wieczor ale musza wyschnac przed nastepnym spryskaniem inaczej zgnija). Tła aktulanie nie mam ale w sklepie inetrnetowym niemieckim widzialem prasowany torf z nasionami (wprasownymi) w srodku. Po spryskiwanu tworzy zielona - jakby z porostów - powierzchnie, chyba go kupie.
W wodzie tatarak wystajacy nad nia w prop. 3/1. Wszystko naturalne bez konserwantów. Mama troche czerownych mrówek przyniesionych z mechem ale one prawdopodobnie oczyszczaja terra.
Uprawnienia umieszczania postów