-
Terrariuszeńko
trzymajcie sie mocno swoich krzeselek, otóż mam terraryjko (prawdziwe) o wielkosci... ekhm ekhm: 9,5 cm długość, 6,5 szerokosc i 3,5 głębokość... w sam raz na mrówkę albo na 'noworodka' modlichy lub padżąka... i tu moje question, bo przymierzam sie juz od dluuzszego czasu do kupna ptaszora, i zastanawiam sie, do której "elki" starczy moje terraryjko dla padżąka naziemnego - do L3, 4??? dziekuje za uwage.
-
Re: Terrariuszeńko
czesc
zależy od gatunku, ale jeżeli terra ma 9,5/6,5/3,5 dł/szer/wys to powiedzmy do 6 :]
-
wooow ale fajnie
chodzi o brachypelmy, czekam jeszcze na odpowiedzi, czy faktycznie do l6!!!! (nie o to chodzi, pawel, zebym ci nie wierzyla czy co... ;-))
-
czesc
do przykładu powiem, ze mam B.Smithi L4-L5 (sam nie wiem dokładnie) i mam ją w pojemniku na mocz i jest git.... po następnej wylince mam zamiar zrobic przeprawdzke... :]
-
tak jak powiedzieli poprzednicy - zalezy od gatunku C. fasciatum mozna trzymac do 8/9 wyl :P:P:P
ale w sumie Brachypelmy do 6/7 wyl a góra do 8 ( zalezy jakie beda warunki )
-
No bez przesady...moze odrazu do 20?? ;P I tak pod uwage musimy brać tylko najmniejszy wymiar. Dlugośc moze wynosic nawet 5m, ale co z tego. Zauważ, ze to ma głębokośc-wysokość(?) tylko 3.5cm a doliczmy jeszcze podloze. Pająk po 4 wyl juz bedzie ledwie mogł tam nogi rozprostować. Jak on wylinieje? Powierzchnia dna, jest ok, ale sufit troche nisko...:/ Uwazam, ze 4 wyl to max.
-
no wlasnie, z tym podlozem jest problem, ale moge moje terrariuszko nieco zmodyfikowac, zeby glebokosc byla wieksza dzieki za wyjasnienia
-
-
-
Artur Bednarczyk, Trzebinia wiesz, ze cie moge zaskarzyc o publiczna obraze?
Uprawnienia umieszczania postów