Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Dla ciekawych, terrarium dla tilikwy

Mieszany widok

Dla ciekawych, terrarium dla tilikwy

(Najpierw chcę ostrzec, że prawdopodobnie zdjecie w zalaczniku bedzie wielkosci znaczka pocztowego - musialam je zmniejszyc z 2mega do 74kb - wiec uzyjcie sobie lupy, albo wytlumaczcie mi, jak zmiejszyc wagę zdjęcia bez pogarszania jego jakości!!!!)
    To terrarium dla tilikwy jest mojego projektu i czesciowego wykonania (korek, wnętrze, elektryka). jest pięciokątne, o wymiarach 76-73-36-52-33cm i wysokości 38cm, co w sumie daje 230 litrów. ma przednie drzwi otwierane z góry na doł, i wentylację z prawego boku nad podłożem (na zdjeciu jest popsuta przez mieszkanca i zatkana ksiazkami, teraz jest tam nowa siatka ). sufit jest na takich specjalnych bolcach, wiec unosi się 1cm nad sciankami. jest zamontowana swietlowka 8% repti glo i zarowka 50W repti glo (kogos to interesuje? niewiem ). posadzony jest grubosz i wiszacy z prawego boku scindapsus. temperatura wynosi okolo 25 stopni, wilgotnosc jakieś 50%. na dnie jest piach, zwir, łupki, korek i konary.
    łącznie, terrarium+panel na świetlowkę+ korek i wyposazenie kosztowalo 540zł, ze zwierzakiem 7 stów. chora cena, nie?

Re: Dla ciekawych, terrarium dla tilikwy

doble sciagnij sobie program xnview i bez zmniejszania wielkosci przerob zdjecie na jpg i zapisz i potem zmniejszaj az do uzyskania 80kb bmp->to p[rzesada

fryzjer takie procesy mozna zrobic w zwykłym paint'cie opowiem krok po kroku

otwierasz fote,nastepnie klikasz w pasku na gorze "plik" wybierasz opcje "zapisz jako" i pokazuje sie piekna rameczak na gorze "nazwa pliku" wiec nazywasz go sobie jak tam chcesz a ponizej masz "zapisz jako typ." i tam z paseczka wybierasz "jpeg(*.jpg ; *.jpeg ; *.jpe ; *.jfif)" o klikasz przycis zapisz ten zabieg juz powinien zmniejszycz wage obrazka.

JPG, JPG, JPG i jeszcze raz JPG!!!!!!! Tak propos to sie nie smiejcie ale cio to jest ta cala tilikwa??? Jakos nie zdaje mi sie zeby to byl pajak

to zdjecie w normalnej wielkosci jest juz w dziale 'zdjecia zwierzat', bananie. ta tilikwa to taki wielki scynk

Uprawnienia umieszczania postów