-
"Efekt cieplarniany"
Zauważyłem że w nocy w moich terrariach teperatura przy zgaszonych światłach sięga nawet do 30 C , a to bardzo nie dobrze , w nocy mam tak gorąco w pokoju że wentylator chodzi non stop przez 24h na dobe :]
Myśle że zastosowanie duużego wentylatora w pokoju załatwi sprawe , lub kilka mniejszych wiatraków , czy ktoś próbował robić system wentylacyjny w terrariach ? To by było dobre wyjscie .
-
Re: "Efekt cieplarniany"
Może po prostu poszukaj gdzieś w mieszkaniu chłodnego miejsca? Albo spróbuj z piwnicą. Możesz też spróbowac zrobić "przeciąg" ...
Pozdrawiam
Leny
-
ja mam poprostu otwarte wszystkie okna, jest lekki przeciąg ale dzięki temu mam niższą temp.
-
Jeżeli nie masz otwartego okna to wiatraki nie obniżą temperatury! Energia nagrzanego powietrza musi być gdzieś wytracona, a wiatrak tego nie czyni, a tymbardzie nie chłodzi terra od wewnątrz!
-
hehe, mam nadzieje że to było do Pyliusa, bo ja powiedziałem że mam otwarte okna, ;DDD
-
u mnie wsytarczy zrobić pzreciąg, ma to jeszcze dodatkowy + wtedy wpadająmuchy i moje pajączki mają co jeść... pozrdówka )
Uprawnienia umieszczania postów