Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: tylna sciana terra

Łukasz Kryszpin
    Guest

tylna sciana terra

witajcie przyjaciele

Wlasnie kolega zaproponował mi zebym zamiast kory zrobił pająkowi scianke (tylną) z pianki do okien ,tylko ze kto wie ,czy pająk ,ktory bedzie zamieszkiwał to terra nie zatruje sie (

moze mi ktos podpowiedziec z czego mam zrobić tyną scianke terra?

pozdrawiam

^KRYSZOX^

Terrariko
    Guest

Re: tylna sciana terra

Nic mu nie będzie ja chciałem robić to samo i też powiadomiono mi że to nic nie szkodzi i zrobięto.

Łukasz Kryszpin
    Guest

aha czyli moge sie pobawic tą painką ??
    dzieki
    pozdrawiam

Bujal
    Guest

Dlaczego chcesz zamienic kore na jakas pianke do okien - przecierz to jest sama chemia! Mimo, iz moze nie zaszkodzi pajaczkowi, to ja bym nie ryzykowal. A poza tym, to przecierz urzadzajac terra dla naszych pupili, chcemy im stworzyc warunki zblizone do naturalnych, a pianka zdecydowanie do takich nie nalezy.
    Daj spokuj z poliuretanem i zostaw kore, ktora bardzo ciekawie wyglada i doskonale spelnia swoja funkcje.
    Pozdrawiam

Kisiell
    Guest

Ja mam pco do przymocowania tej kory ??? Czym przykore do plyty OSB ?? Jakis klej lub silikon?? Napiszcie czym wy przymocowaliscie i jak sie sprawuje?? DZIEKI WIELKIE

Korgan
    Guest

mozesz wylac zaprawe gipsową i powtykać kawałki kory do nie zastygnietej jeszcze.

Kisiell
    Guest

Dobra mam gips szpachlowy moze byc takie cos i czy to nie bedzie szkodzic mojim gekonkom??

Korgan
    Guest

Tak moze byc.

najlepiej najpierw pomalój scianę terra ciemną farbą a potem przymocuj duże kawałki kory za pomocą wkrętów do drewna(kora się wyprostuje i nie będzie żadnych zbędnych zakamarków które trzeba by było zalepiać gipsem lub cementem co dodatkowo znacznie zwiększa ciężar terra)
    p.s wkręty powinny być ciemne wtedy ich nie widać

Kisiell
    Guest

A jaka farbe zastosowac zeby nie byla toksyczna dla gekow??

Uprawnienia umieszczania postów