-
przyjmę wylinki i trupy :)
Przyjmę do swojego "wylynnikia" wylinki wszelkich stworzonek które tylko je zrzucają :-) Wiele osób po prostu wyrzuca wylinki swoich pupilków a tak sie skłąda że ja je zbieram :-) W przypadku zwierząt zrzucających je w całosci tylko takie (całe) mnie interesują. W przypadku jaszczurek szczególnie większe płaty najlepiej z bardziej chcarkterystycznych miejsc (np. grzebień, ogon itp.). Jeżeli chodzi o wylinki większych pająków nie muszą być sprasowane, w innych przypadkach preferuje właśnie takie gdyż kolekcjonuje je w segregaturze i te które od razu nie zostały odpowiednio ułożone i spłaszczone będą sie potem łamały. Szczególnie mile widziane są wylinki dużych pająków (gł. kolorowych), skorpionów, węży. Tylko proszę aby wylinki były jakoś estetycznie rozłożone puki są świeże bo potem są z tym problemy. Oprócz tego przyjmę także martwe okazy zwierząt, gł. bezkręgowców lecz nie tylko do pracowni biologicznej w moim liceum. Jeżeli chodzi o owady to takze powinny być odpowiednio ułożone a jeśli to potrzebne to dobrze aby były wypchane (choć mogę to potem zrobić sam). Tylko żeby ktoś nie wpadł na pomysł przysłania mi martwego krokodyla :-P No i jeżeli chodzi o niewypchane okazy to tylko świeże, bo potem wiadomo co będzie :-) Oczywiście koszty wysyłki pokryję sam, tylko proszę sie ze mną wcześniej skontaktować gdyż niektóre okazy już mam :-)
Z góry dzięki!
Uprawnienia umieszczania postów