Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Capivit A+E czy coś w tym rodzaju

Capivit A+E czy coś w tym rodzaju

wymyśliłam coś takiego: są witaminy D (chyba nawet D3) w postaci takich przeźroczystych kuleczek, w których jest płyn z witaminą. Wzięłabym strzykawkę z igłą, wyssała ten płyn z pigułki, "wszczepiła" w dupsko świerszczowi i tak podała robala anolisowi. Plus witaminy w płatkach, które żrą świerszcze i sepia do "podgryzania" dla jaszczur. Brzmi ten patent z pigułką mądrze, czy już zaczynam świrować na punkcie witamin??

Re: Capivit A+E czy coś w tym rodzaju

ej, a może tran podawać??? co wy na to

Korgan
    Guest

chyba nie zaszkodzi ale uwazaj zeby nie przedawkowac

Hmmm..Nieźle kombinujesz Ja, poniewaz nasze żółwie nienawidza witaminy A w kroplach, tej o anyżowym smrodku, myślę o tym by rozwalić taki Capivit A+E i zobaczyc, czy to w srodku tez tak wali, czy może trochę mniej i hrabiostwo sie nabierze Chyba zaraz tak zrobie

Po chwili:
    Śmierdzi, ale trochę inaczej. Spróbuję w najbliższym czasie podać to tym francuskim pieskom w skorupach) A jesli chodzi o witamine D, to mamy takie tabletki polecone przez naszą guru z Zoo, na które składa sie wapń (z różnych morskich stworzeń a raczej ich muszli wiec pełen wypas) i witamina D3. Rozkruszamy to (tabletki są powlekane, ale przez otwory w solniczne, gdzie to trzymamy przechodzi tylko to co ma przejsc i posypujemy jedzenie. ZALETA: w ogóle nie śmierdzi, jedzą bez oporu. Wada: nie pamiętam dokładnie, ale troche drogie, ale starcza na długo. Nazywa sie Vitrum Calcium + VitaminumD3 (dla kobiet zagrozonych osteoporoza tak w ogóle). Polecam
    Pozdrawiam
    Natalia

dzieki Ci! mysle ze bede podawac to co mi poleciłaś i jakoś wpychać tym wstrętnym robalom w pyski (chodzi mi o świerszcze..;-)) a do tego platki witaminowe dla świerszczy
    TERRARYŚCI ŁĄCZCIE SIĘ heheh
    a no tak już jesteśmy złączeni..

Uprawnienia umieszczania postów