Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: mała mysz czy mały szczur

Mieszany widok

mała mysz czy mały szczur

Witam. Kupiłem niedawno dla mojego b. smithi małą mysz albo małego szczura (nie znam się na tym i nie potrafie rozpoznać). Nie wiem co robić. Z tego co znalazłem w internecie wynika że to mały szczur. Prosze Podajcie jakieś strony o tym jak mozna rozpoznać jaki to gatunek, bo chcialbym go zatrzymac.

Re: mała mysz czy mały szczur

sprawdz na www.szczury.w.interia.pl Calkiem niezla strona o szczurkach. Podaj lego wielkosci i jak wyglada i w jakim jest "wieku" (noworodek, biegus dorosly). Powinienem pozna po opisie.

Niestety szczur/mysz już nieżyje. Zdechł w nocy. Niewiem czemu,karmiłem go tym co pisało na stronach internetowych. Chyba nie będe już kupować małych muszy/szczurów dla pająków

Szkoda szurka/myszki. To bez sesowan smierc. Szczurki sa bardzo fajne jesli chcesz je hodowac to sluze rada.

Ja złuże radą jeżeli będziesz chciał myszki hodować, choć o szczurach też co nie co wiem.

A możesz powiedzieć, w czym trzymałeś tego zwierzaka, jakie miał warunki? MOze bedzie mozna określic przyczynę jego smierci.

Trzymałem go w plastikowym pojemniku z dobrą wentylacją. Jako podłoże miał truciny (ale zwykłe, nie kupione w sklepie). Miał małą płytką miske z wodą. Karmiłem go marchewką, płatkami kukurydzianymi, kawałkami jabłek itp.

Hmmm a miał jakieś miejsce do schonienia i czy nie masz np kota lub psa w domu?

Uprawnienia umieszczania postów