-
Re: komp mi siem sam wyłancza
Ale jeszcze chciałem zauwarzyć cośn dziwnego..... jak dam komputerowi sprawdzi ć błędy i on je naprawia(jak sie kompa wlącza) to na jakiś czas pomaga wiec niewiem czy przegrzanie:/
-
pewnie wszyscy znajomi maja popodkrecane procki i firmowe procesory(zakładane przy zakupie kompa). Zazwyczaj nie wystarczaja one do ochlodzenia podrasowanego procesora
-
Bardzo czesto tak bywa.
Nie zawsze nawet podkrecac trzeba.
Boxowe coolery maja taki glut przylepiony, z zalozenbie to ma byc termoprzewodzace, niestety, praktyka pokazuje ze dziala to cholerstwo odwrotnie.
Wystarczy sciagnac cooler, wyczyscic spod radiatora i proc z tego shitu i posmarowac delikatnie pasta (polecam Arctic Ceramique, tania a dobra)
Po takim zabiegu temperatury potrafia spasc nawet o kilkanascie stopni.
-
Za bardzo kombinujecie W pierwszej kolejności sprawdziłbym pamiątki czy są w porządku - niestety ostatnio bardzo często zdarzają się 'trafione", a najczestszym objawem są właśnie przypadkowe restarty. Do testowania polecam GoldMemory.
A moze po prostu sasiad włacza spawarke w czasie jak pracujesz na kompie?
-
Ach i jeszcze slowko do reeda, przeczytaj pierwsza lepsza specyfikacje do Fideltronica lub innego upsa, wtedy dowiesz sie co przetwornica potrafi zrobic ze spadajacym w sieci napieciem
-
Może Twój komputer ma wbudowany koprocesor ortograficzny - duża liczba błędów ortograficznych powoduje przegrzanie jednostki głównej i komputer wysiada.
-
no to wszystko wyjaśnia.....
Uprawnienia umieszczania postów