Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: komp mi siem sam wyłancza

komp mi siem sam wyłancza

Włączam kompa i po jakimś czasie słyszę pstryk i mi się jakby resetuje..... niewiecie co to ma być? Nie chcę formatować dysku .....

Re: komp mi siem sam wyłancza

Wiem chyba co to, masz gdzieś zwarcie, pewnie się kabel w ścianie przepala

Albo < procesor ulega przegrzaniu i dlatego komputer restartuje się .

ja wiem co sie stało! kompóter sie zepsół!! :PPPPPPP

Zwarcia kiedyś miałem to starszy mi naprawił i jest ok(wtedy skwierczało we wtyczce ). Teraz własnie niewiem czy od tego że procesor się przegrzewa ale czasem wyskakuje taka tabliczka że komp chce cośtam sprawdzić na dysku i jak sie zgodzę to on mi pisze że cośtam było źle i juz to naprawił i pomaga na kilka godzin a później znów sie powoli zaczyna:-/

Nie tylko to zalezy od komputera ja mialem kiedys przypadek ze mialem zbyt slabe napiecie w gniazdku i musialem zakupic ups'a

Za slabe napiecie w gniazdku ?
    Bez sensu.
    Co wtedy pomoglby ci UPS ?

A kolega ma problem albo z przegrzewajacym sie procesorem, lub za slabym zasilaczem.

Podja jaka masz konfiguracje kompa i jakie temperatury, mozesz je odczytac albo w biosie, albo jakims programamem, np SpeedFan , MBM Monitor , CPU Cool

Reed może ma rację. Nie znam się dobrze na kompach, ale czy przyczyną może być uszkodzony zasilacz lub zbyt podkręcony procesor?

dzieki pokombinuję jak bedę miał troche czasu z ty przegrzaniem procesora i innymi
    ......... a teraz mi sie już od kilku dni nie wyłącza narazie.....

jak na moje doswiadczenie z kompami (13 latek) to juz moge powiedziec - przegrzanie procka..
    a na jakiej podstawie?
    ostatnie kilka dni byly tak gorace ze wszystkim moim znajomym sie przegrzewaly i co chwile mi wolali lub narzekali (ci co wiedza lub maja w rodzinie kogos kto wie o co chodzi).
    dobrze ze ja na to nie cierpie bo moj staruszek zanim sie przegrzeje to lata mina ;P i to chyba jedyna sprawa na jaka nie narzekam heheh

powodzenia z kompikiem

Uprawnienia umieszczania postów