Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Muzyka :)

Re: Muzyka :)

Do "okołogotyku" dodałabym Katatonię, Amorphis, Devil Doll z tych ulubionych (zwłaszcza jeśli ktoś lubi Lacrimosę, warto poznać inspiracje a pod większością powyższych stawiam podpisik: X ;>

--->Mimi<---
    Guest

Mi Lacrimosa sie totalnie nie podoba... słuchałem pare piosenek i z wyjatkiem jednej to totalnie zje...ne ale moze akurat poprostu na takie trafiłem............ i do tego po niemiecku ... ble ten język sie totalnie do muzyki nie nadaje.

a to dopiero okazuje się że wśród terrarystów jest masa ludzi co słucha jedynej słusznej i błogosławionej przez kościół czarnej muzyki hehe. No ta ja też dołączę na czele z Creadle of Filth potem Iron-y Maiden-y i cała reszta której nie sposób wymieniać bo temat jest strasznie długi. A żeby było śmieszniej to lubię też techno w stylu Trance ;-))

Pozdrówka
    Seb

Kendzierzawiec
    Guest

Hehe zemną jest troche inaczej ja słucham : Hip hop, Rap, Limbizkit i Muzyke Poważną

a ulubieni wykonawcy/zespoły to:
    Dr Dre
    50 Cent
    Myssy Eljot (niewiem ja to sie pisze)
    Emien
    Snoop Dogy Dog
    Mopy Wariors
    Eve Scorpion

Limbizkit, czsami Nirwana.

Mocart, Bethowen, Era i ogulnie clasic.

PS ja gram na drumli. (wie ktoś co to jest ? )

Atrax Robustus
    Guest

Seb -> Elegancko

A co do muzyki potepionej przez kosciol i Kosciol, to powiem tak:

jesli istnieje KATOLICKA kapela, ktora gra przynajmniej w polowie tak dobrze, jak Therion, czy Cradle of filth, The Summoning i cala reszta, o ktorej wspomnialem i o ktorej pisalem inni, to z checia zaczalbym jej sluchac.

A tak, to jest tylko POD, ale to nie metal, tylko raczej jakas odmiana rocka (nie znam sie niestety za dobrze na tym . Jest jeszcze demonslayer, ale podoba mi sie przecietnie. (taki trash).

Zreszta hip-hop tez nie jest zly, tylko na polskiej scenie nie zostalo zbyt wielu smaczkow. A co do zagranicznego, to Dre, Eminem, Ice cube, troche podnosza poziom.. jest jeszcze wiele innych, ale lista jest dluga.

Glownie jednak (95%) slucham metalu

widze ze duzo ludzi slucha metalu - cieszy mnie to , sam slucham od 10 lat , ale ostatnio (jakies 3 lata) lubionym gatunkiem w metalu jest brutalny grind/death !!! na czele z :
    DEAD INFECTION
    DAMNABLE
    EPITOME
    REINFECTION
    UTOPIE
    AHUMADO GRANUJO
    CRIPLE BASTARDS
    COCK AND BALL TORTURE
    CEREBRAL TURBULENCY
    WACO JESUS
    INTENSTIAL DISGORGE
    i wiele wiele innych

ale oprocz tego potrafie i posluchc czegos calkiem innego ! punk,trans,noise,crust , do ulubionych zespolow takze naleza THCulture oraz Something Like Elvis
    Swiadczy o tym tez to ze oprocz gry na basie gram takze nawet na didgeridoo i troche djemble...

Pozdrawiam

hey...
    pearl jam...
    the muse...
    rage against the machine...
    alice in chains...
    camel rajaz...
    myslovitz...
    rammstein...
    nirvana...
    slipknot...
    closterkeller...
    metallica...
    porcupine tree...
    no man...
    radiohead...
    portishead...
    massive attack...
    smoke city...
    placebo...
    korn...
    i troszkę briana eno...

ogółem: metal(kilka odmian), hard rock, grunge, trip hop(chill out), acid jazz, alternative & progressive rock, pospolity rock, rap(tylko wokal w ratm) i trochę bardzo spokojnej psychodeli(brian eno)...

pewnie o kilku zespołach zapomniałem... ale cóż... 16-latość nie radość...

no patrzcie... :P jeszcze republika, czaqu, system of a down... e... nie będę sobie teraz przypominał.. idę w kimę :P

Ale ulubionym zajeciem jest chyba archeologia?

Uprawnienia umieszczania postów