-
Ostrzeżenie przed oszustami
...to mocne słowo, ale jak to inaczej nazwać :/
Jestem dzisiaj w nienajlepszym chumorze więc tworzę ten wątek i zamieszczam tu:
1. dark200@interia.pl Beata K. Tychy
Dokonała zamówienia jaj patyczaka, ale chyba zapomniała odebrać przesyłki od listonosza, bo otrzymałem zwrot po miesiącu od nadania.
Na wszelkie próby skontaktowania się z nią nie reaguje.
2. mariusz_plesinski@poczta.onet.pl Mariusz P. z Sosnowca, na forum pojawiający się jako many
Kupiłem swego czasu od niego G. rosea (G. cala), które miały być po 1 wylince, a okazały się nimfami 2 stadium. Kilka sztuk padło i many zobowiązał się dosłać, kiedy zrobi się ciepło parę sztuk w ramach rekompensaty. Nadeszła wiosna, próbuję nawiązać z manym jakiś kontakt, ale on albo zmienił adres e-mailowy i numer telefonu, albo po prostu nie ma ochoty ze mną rozmawiać. O ile wiem jest więcej osób oszukanych przez manego...
-
Re: Ostrzeżenie przed oszustami
ja mam nie do tematu
g.cala to nie g. rosea :P
-
g.cala i g.rosea to co najwyżej tylko odmiany barwne, ale pająk (gatunek) ten sam.
więc g.cala=g.rosea :P
-
Dołączam się w kwestii many'ego. kawał oszusta, mi również wysłał nimfy, sporo zdechło; wyrównania strat, które zadeklarował nie dotrzymał.
-
No to dodam jeszcze dwie osoby do tej listy oszustów:
1. Paweł Ci..s z Siemianowic Śląskich
zamówił jaja patyczaków i nie odebrał przesyłki (przesyłka doszła, ale podpisał formularz pocztowy, iż odmawia jej przyjęcia), z jaj się pokluły owady i padły + moja strata na przesyłce
2. Maciej Prusi...ski z Krakowa
wysłałem ponad 100zł za patyczaki - nie wysłał ani owadów ani zwrotu pieniędzy, choć obiecał; jak dzwonię to odkłada słuchawkę
Co do Pawła C. - niech pomyśli 10 razy zanim coś zrobiszi i się na coś zdecyduje
Co do Macieja P. - typowy złodziej, nie tylko mnie oszukał
Uprawnienia umieszczania postów