-
Re: DLACZEGO BÓG NIE MOŻE ZROBIĆ DOKTORATU
Jestem katolikiem, bo katolikami byli moi rodzice i moi dziadkowie.Tak powiada moja siostra,która została świadkiem Jehowa.Twierdzi Ona,że nie mam odwagi poznać prawdziwego oblicza Pana bo.....i tu zaczynają się wywody nie mające nic wspólonego z prawdziwą wiarą. Określam to jako rozmowę o ciuchach. Wiara zaś jest żywym ciałem. Musi być pielęgnowana i podtrzymywana jak ogień w ognisku. Nie chciałbym by dyskusja ta przerodzila sie w uwielbianie katolicyzmu, ani też nie stała się totalną krytyką innych religi i wyznań. Będąc katolikiem muszę milować bliźniego jak siebie samego. Oznacza to , ze każdy wierzący jest zobowiązany rozsiewać milość. Idąc do BOGA należy podążać drogą miości. Z miłości bierze się szacunek, pokora i wyrozunienie.
Internaucie Ataxie wszechobecność Boga doprowadza ludzi do ślepoty. Nie wiem czy istnieje coś cięższego na tej Ziem niż życie z Bogiem? Ci którzy wybrali życie obok NASZEGO PANA robią wrażenie szczęśliwych. Należy zadać pytanie :czy człowiek będzie kiedykolwiek przygotowany na odrzucenie istnienia Boga? Osobiście uważam, ze to nigdy nie nastąpi, to obraza godności ludzkiej.
Przeczytać dowolny tekst w tym i Biblię jest łatwo. Dokonać prawidłowej analizy tego tekstu jest tak ciężko jak wykonać popis kaskaderski bez przygotowania.
Internaucie Jarku prawie się z tobą zgadzam. Wspaniale formułujesz myśli nie wchodząc na krętą ścieżkę szczegółów technicznych. Umiesz walczyć o swoje ,a najważniejsze nie wstydzisz się Boga i Jego nauk. Droga do Boga wiedzie między innymi poprzez pokorę. Ty nieustannie chełpisz się swoim DVM.
Coś cięższego na tej Ziemi niż życie z Bogiem oznacz nieustanne odrzucanie Szatana, ciągłą walkę z jego kuszeniem.
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów