-
tylna sciana
witam,
przejzalem posty dotyczace zagospodarowania tylnej sciany w terrarium, najbardziej przypadla mi do gustu pianka poliuretanowa, to ma byc wigotne terra, stad poroblem bo stepowe czy pustynne sobie porobilem z piaskowca(kawalek czasu to robilem )
wiec chcialbym zeby ta sciana byla koloru czarnego, myslalem zeby pianke pokryc zaprawa z dodanym czarnym barwnikiem, teraz przeczytalem ze mozna farby akrylowe zastosowac i jestm troche skolowany
napiszcie prosze jak Wy robiliscie sciany tylne w swoich wilgotnych terrach
aha chcialbym zeby po czesci tej sciany splywala woda
a i jeszcze jedno pytanei czy po zaschnieciu pianki moge na nia nakladac nowa warstwe
z gory dzieki
-
Re: tylna sciana
Pianke poliuretanowa mozesz spokojnie pomalowac farba akrylowa z dodatkiem barwnia, jezeli to ma byc tak jak piszesz do wilgotnego srodowiska to musisz jeszcze to wszystko pokryc zywica epoksydowa (cholernie ciezko sie to rozsmarowuje).
-
-
Re: tylna sciana - do CURTUS'A
witka, chodzi o ta substancje gleboko gruntujaca - mozesz podac konkretna nazwe no i czy tak utworzona tyna sciana w terrarium (jak opisujesz) nie bedzie toksyczna np. dla gekonow ktore beda z niej spiac kropelki wody ?
-
-
cześć Strzałka,
właśnie będę robił terra tropikalne dla pająka, i zamierzam użyc zaprawy + pigment, myślę że zabarwię zaprawę na kolor ciemno brązowy. Zaprawę nałoże na ścianki terrarium, a w nią powkładam kawałki kory, efekt murowany widziałem juz kilka terrariów wykonanych w ten sposób, opłaca się trochę popracować. Powodzenia
-
dzieki
w biofilu jest mata kokosowa myslalem o tym, potrzebuje czegosc w czym moglbym jakos po upychac rosliny
przy piance to wczesniej poprostu poprzyklejam doniczki
eh zakrecilem sie teraz przy tym
-
Witam!
moglibyscie dac jakies fotki terrariow z pianka na tylnej scianie?... bo jakos sobie tego nie wyobrazam
Uprawnienia umieszczania postów