Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Mam problem.....

CLIMA
    Guest

Mam problem.....

Witam!
    mam wielki problem kupiłem kartesieciową od osoby która jest bloknięta bannem na zawsze na terrarium.com.pl
    Powieccie mi co teraz karty niechce zwracać a ja potrzebe szybkiego kontaktu mam (choć by nawet coś się stało z moim podopiecznym).
    przez e-maila za długo a są soświadczei którzy maja zdanie.

PS: Pozdrawiam wszystkoch terrazrytów tylko nie jednego ??????.
    Przez dałna niemoge wejść na czat!!

Pozdrowinki także dla tych którzy mnie przyjęli:
    PEPRE
    NOOK
    LENY
    SERPENT
    i inni którzy są w to zaangarzowani i myśle że mni ktoś pomoze.

terrarium.com.pl dział TV

Re: Mam problem.....

Ile dałeś za kartę sieciową?

Pierwsze słyszę żeby można było zabanować kartę sieciową.
    Może ktoś mi to wyjaśni?

CLIMA
    Guest

Wiesz IP mi blokli a nie karte a karta ma swój numer IP.

Witam !!

Ja rowniez pierwsze slysze o tym zeby karta miala swoj adres IP, adres IP ustawia sie w Otoczeniu Sieciowym w kompie w protokole TCP/IP, karta sieciowa ma swoj unikalny numer ale nie jest to IP tylko numer MAC, a wiec jezeli korzystasz z internetu ktory jest podlaczony do telewizji kablowej moze tak sie zdarzyc ze rowniez bedziesz mial bana ze wzgledu na ten numer MAC pod ktory telewizja kablowa przypisuje numer IP, ale jezeli korzystasz z modemu to nie ma zadnego problemu ... a wlasnie za ile kupowales ta karte od tego kolesia ??? przeciez karty sieciowe nie sa takie drogie kosztuja okolo 30 zl i masz gwarancjie jeszcze na nia ...

Pozdrawiam
    Zeraw

CLIMA
    Guest

Niemam modemu.

CLIMA
    Guest

a jeszcez jedno....... Ja tąkarte kupiłem od kolegi mieszka on koło mnie i także zajmuje sie terrarystyka ale on był zbyt niewychowany i za wulgaryzm go wywalono. Potem postanowił zrezygnować z internetu bo mało korzysta może 1h dziennnie czyli kawiarenki może korzystać lae ja znów korzystam cały czas no i dał mi propozycje sprzedania karty. także korzystam z tej samiej firmy internetowej która za niewilką dopłata poprowadziła kapel od tej osoby do mnie i ten sam kabel co on korzystał korzystam teraz ja. Więc jest tyo możliwe że IP i te MAC się niezmieniły bo jego IP i się zgadza z tym moim aktualnym. No to teraz wszystko wiecie.

Ta osoba to znienawidzona w tej chwili przeze mnie to MAGIK!!

No jest to prawdopodobne ze masz ten sam adres IP, w sumie to sa 2 wyjscia albo pojdziesz do tej firmy ktora ci udostepnia internet i pogadasz znimi zeby zmienili Ci IP, albo dobrze zagadasz z administratorem tej strony czyli o ile sie nie myle jest to NOOK i przedstawisz mu cala sytuacje to moze zdejmie bana z twojego IP

CLIMA
    Guest

heh........ juz gadałem oni już dad tym myśla tak bynajmniej mi się wydaje

Korgan
    Guest

kurde naucz sie sam zmieniać ip serwera to sie przydaje DDD

CLIMA
    Guest

powiec mi