-
Re: Foxtrott i Scorpio zostali oszukani przez... - komentarz
"Strona Komercyjna ściśle powiązana z www.terrarium.com.pl
Nook - co ty na to?"
Pomysł bardzo dobry, mam nadzieję, że przedsięwzięcie się powiedzie.
Głosu Nooka brakuje...
-
Moim skromnym zdaniem pomysł nie realny. Brak ludzi, którzy by się czymś podobnym zajęli (chętni mogą być, ale z jakością wykonania u nich gorzej...)
Po prostu robiąc interesy, brać kasę z góry i po problemie. I nie robić interesów z ludźmi nie odpowiedzialnymi... Np. robisz interesy z "dzieckiem" - zadzwoń do jego rodziców i poproś o potwierdzenie zakupu-dopiero potem zajmij się sprowadzaniem zwierzaka.
Jestem przeciw
Pozdrawiam
Leny
-
witam
płatny serwis się nie przebije a co do oszustów, to jest jedyne wyjście: najpierw kasa (konto, przekaz do domciu) a potem zwierzaki czy sprzęt terrarystyczny, ci co stale sprzedają bedą dbali o swoje dobre imię i nie będą robić przewałek
a w ostatecznosci zostaje allegro (prawie wszyscy są tam zarejestrowani), sam sprzedaje i kupuję na allegro od ponad dwóch lat i od początku stosuje zasadę najpierw kasa potem wysyłka
Zdecydowanemu kupcowi to nie przeszkadza a wszystkich "żartownisiów" eliminuje
-
Pppppp, raz juz wysłałem tak kasę niejakiemu M.Prusinowskiemu z Kraka. Ani owadów, ani kasy. :/ Jakiś sposób musi być aby zabezpieczyć się przed nieuczciwymi dostawcami, jak i kupującymi. Przesyłka "za pobraniem" też nie jest bezpieczna. Jakiś dzieciak zamówił na Phasmodea jaja, a po kilku tygodniach otrzymałem zwrot. Nie dość, że straciłem na wysyłce to jeszcze po drodze patyczaki sie pokluły - zdechły wszystkie.
-
oczywiście zanim coś komuś wpłacimy należy zasięgnąć jezyka na temat sprzedającego jeżeli jest wiarygodny to dokonujemy wpłaty a nie każdemu kto się ogłosi na forum
-
Brak ludzi..... Będę pierwszy. I zapraszam innych do pisania tekstów. I w odróżnieniu od innych periodyków zamierzam zapłacić autorom z własnej kieszeni. Chcę zainwestować bardzo konkretnie w stronę Nooka - poznałem jej wartość, ludzi wokół niej skupionych. Tego się nie da nie doceniać i wielki błąd popełniają ci, którzy tak postępują
"Prawie Wszystko co wiem o... legwanie zielonym" - moje kompendium, które we fragmentach ukaże się na bezpłatnym - pełny tekst - na PROFESJONAlNYM potem może wspólnie wydana książka (CD) o gadach, chowie, hodowli, chorobach. Książka, która podobnie jak zloty i spotkania terrarystów w całej Polsce, PST, czasopismo "Terrarium" i co tam jeszcze urodziło się na stronach www.terrarium.com.pl
TEMATÓW JEST OD GROMA! Zapraszam do współpracy.
Jednocześnie oświadczam, że tym razem nie dam się nikomu odsunąć na boczny tor....
Uprawnienia umieszczania postów