-
Foxtrott i Scorpio zostali oszukani przez... - komentarz
Być może kontrowersyjny projekt, ale.....
Myślę, że czas na stworzenie komercyjnej (płatnej) strony dla zaawansowanych terrarystów. Z logowaniem, indywidualnym hasłem, kupnem i sprzedażą rejestrowanych zwierząt...
-
Re: Foxtrott i Scorpio zostali oszukani przez... - komentarz
Bardzo dobry pomsyl,np placisz przy wstepie dane sa sprawdzane i takie forum i www i male allegro terrarystyczne
-
ale nie przerabiać tej strony tylko jakąś inną od nowa zrobić
powiefdzmy, że członkowie pts mieli by do niej dostęp
-
Nie mieszałbym w to PST. PST już ma swoją stronę. Wyobrażam to sobie jako nową stronę z odpowiednio "ekskluzywną" treścią, za którą zainteresowany np. ja zapłaci co miesiąc (co 0,5 roku, co roku) jakąś kasę. Gdzie autorzy artykułów, zdjęć, filmów otrzymywać będą odpowiednią zapłatę za swoją pracę itp. Gdzie nie będzie anonimowych użytkowników a wszystko odbywać się będzie w zgodzie z prawem.
-
Strona Komercyjna ściśle powiązana z www.terrarium.com.pl
Nook - co ty na to?
-
ale oddziellna, nowa strona, bo tak to odcialibyście wiele osób od tego portalu.
ja na pzykład nie miałbym, specjalnej przyjemności w płaceniu
-
a ja przeciwnie, jesli tylko rzeczywiscie bylaby to jakas alternatywa w 'gadziej sieci'. btw co z projektem platnego terraserwisu, ktory - jak mi sie wydaje - mialo wprowadzic PST?
-
ja tam moge zamieszczac zdjecia i filmiki i bez kasy bo mi akurat na tym nie zalezy, ale co do strony to bylbym gotów placic skladke za jakis porzadny serwis. Moze i nie jestem zaawansowany ale i tak wedlug mnie to jest bardzo dobry pomysl. Szczegolnie z tymi danymi i sprzedaza/kupnem bo napewno bedzie to bezpieczniejsze. Sugerowałbym jeszcze uprzednie sprawdzenie czy dane sa autentyczne np. jezeli jakas znana osoba mieszka w poblizu i moglaby to sprawdzic lub chodziaz telefonicznie. Nie bylloby raczej takich sytuacji jaka miala miejsce ze scorpio i Foxtrott'em.
<u>ZDECYDOWANIE JESTEM ZA</u>
-
Panie Jarku, czy nie obawia się Pan zagrożenia ze strony darmowych serwisów terrarystycznych? Ich zawartość merytoryczna może odbiegać od proponowanego przez Pana serwisu, jednak mocnym argumentem jest ich nieodpłatny charakter.
Tendencje światowe w internecie co prawda ukierunkowane są na skomercjalizowanie portali i pobieranie opłat za udostępnianie informacji, jednak przeprowadzone badania wskazują na znikome zainteresowanie internautów takimi usługami (zaledwie mały procent). Niestety nie jestem w stanie podać źródła tych sondaży.
Mimo iż przedsięwzięcie w pierwszych okresach działania może okazać się nierentowne, jestem za powstaniem komercyjnej strony, na której wszelkie informacje miały rekomendację specjalistów, a osoby oferujące i kupujące na niej zwierzęta były odpowiednio wyselekcjonowane.
Pozdrawiam:
Adam Popiel
-
Sądzę, że zagrożenia istnieją, jeśli nastawiamy się na ilość a nie na jakość. Przedsiębzięcie nie musi (a nawet nie powinno) być dochodowe. Jeśli będzie odpowiednio dobre - będzie popularne a tym samym i znajdą się pieniądze na jego kontynuowaniem (znajdą sie sponsorzy, hodowlani fachowcy, praworządni importerzy itp.
Obserwowałem kiedyś proces powstawania jednej ze stron. Pełny entuzjazm autorów, wiele hałasu, wiele wysokiego mniemania o sobie. Wystarczy, że się pojawimy a świat będzie nasz....... I nic takiego się nie stało. Z zapamiętaniu twórczym zapomniano, że ważne są treści i osoby....
Poddany przeze mnie pomysł wymaga pracy, przemyśleń i w żaden sposób nie może konkurować z www.terrarium.com.pl - może go uzupełniać grupując fachowców, specjalistów, wytrawnych hodowców. Kto zechce poznać ich zdanie - zaloguje się - choćby tymczasowo. Na jego forum nie ukaże się po raz 4521 temat "czerwone robale". Uzyskana kasa pomoże (może pomóc) w prowadzeniu darmowego serwisu www,terrarium.com.pl
Uprawnienia umieszczania postów