Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Bestie z piekla rodem.

Bestie z piekla rodem.

Jak kazdy z nas dobrze wie, gady,plazy, pajeczaki, i inne zwierzeta ktorych sie nie da przytulic albo nie sa puchate, a my je trzymamy w terrariach to nie da sie ukryc dziecie szatana. Co noc wychadza rzadne krwii stwory z swych kryjowek by dusic, kasac,zabijac bez opamietania swe ofiary, nie zadko z reszta ludzi. Nie raz slyszymy ze olbrzymia bestia 40 cm guttata bez zadnej przyczyny rzucil sie na syna i omal nie odgryzl mu palca, albo co gorsze nie owinal swego poteznego cielska wokol szyi nieszczesnika i omal nie udusil.Wiec pamietajcie dobre matki i mezni ojcowie pilnujcie swych pociech bo kto wie jakie plugastwo moze sie zjawic pod oslona nocy i zagrozic waszemu zyciu.

Moje pytanie: jak mozna wybic ludzia tego typu mysli, bo w samej mojej rodzinie sie borykam z tym problemem jak narazie tylko z rodzicow mama doszla do wniosku ze weze nie sa zlee, ale pajaki nadal uwaza za zlo najgorsze, a o znajomych nie wspomne ,bo ja juz rozkladam rece nie wiem jak im wytlumaczyc ze to nie sa zlee zwierzeta??????????
    Pozdrawiam Nazer,

Re: Bestie z piekla rodem.

A to ci wspułczuje, moja rodzina tylko czasami pyta jak tam moja garmażeria, i raczej na tym sie kończy.

Żadne zwierze nie jest złe, ani dobre, instynk podpowiada zwierzęciu co ma czynić. To człowiek jest najgorszą istotą jaka chodzi po ziemi.

CD/Tombik
    Guest

Ja moja mame na ta strone zaprowadzilem i 2 godzinki przed kompem i sama teraz mysli nad kupnem gekonow toke DLA SIEBIE !

...:James:...
    Guest

A ja tam sie ciesze, że mi pozwolili kupić agamke i to mi wystarcza tacie to "zwisa" czy to wąż czy jaszczurka ale mama to...więcej zwierzakó terraryjnych nie potrzebuje a za razem nie moge ;( wiec jak juz mnie moje rodzeństwo (2x brat zwyczajny + 1 siostra albino) wnerwia to opowiadam jak ta malutka agamka może odgryść palec itd. a oni móą jasne... i takim sposobem odwruciłem ich poglądy ale mama sie nieda przekonać ;(

a ja zgodziłam sie na węża moje syna i teraz latam po internecie i szukam info by gadzince nie stała sie krzywda widac sa rożne matki )

zaprowadz rodzinke do dobrego sklepu zooterra, w jakis 'bardziej wolny dzien' - niech sie troche dowiedza w prostym jezyku, wezma na raczki co im sie w miare spodoba. w dodatku 'autorytet doswiadczonego sprzedawcy' zdziala wiecej niz przekonywanie wlasnych rodzicow /a ilez to razy wciskales jakies kity tym optymistycznym akcentem - pozdrawiam i powodzenia.

No moje klopoty sie skonczyly juz dawno temu teraz moge zwluczyc co chce( procz pajakow) ale dalem tego posta byscie pomogli tym ktorzy maja jeszcze tego typu klopoty i jak narazie ludzie dorzucaja swee sposoby na rodzicow, sa i jak widac posty wyrozumialych matek.
    pozdrawiam jowinka
    Pozdrawiam Nazer,

Uprawnienia umieszczania postów