Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: AKCJA ŚWIERSZCZ

AKCJA ŚWIERSZCZ

Witam.

Na początku pragnę przeprosić kol. XEO za moje wczorajsze zachowanie
    /dla ciekawskich rozmawiałem wczoraj w nocy z Xeo na chacie, a że miałem trochę w "czubie" z tego co pamiętam -coś było z mojej strony nie tak/- Xeo sorry:-)

A więc wracam do tematu mojego postu...

Proponuję aby osoby które trzymają w domu pająki, jaszczurki itp. wypuściły na wolność kilka świerszczy. Miło będzie na świecie jak letnimi wieczorami coś będzie ćwierkało na dworzu...

O odłowieniu ich potem nie ma oczywiście mowy -świerszcze będą "ciężkie" od ołowiu i spalin. Ale za to co za atrakcja...

Ja dzisiaj wypuściłem przed moim blokiem 4 szt. 2 dorosłe samce i 2 samiczki. Mam nadzieję że nie jest jeszcze za zimno. Jeżeli zdechną to ponowię akcję świerszcz za jakiś czas.

Re: AKCJA ŚWIERSZCZ

nora ,daje ci rozgrzeszenie.
    nic sie nie stalo

ale jak dla świerszczy to jest na pewno o 20 st.C za zimno i zdechną w kilka godzin

Wesoły_hopak
    Guest

kurcze u mnie ciągle wyją świerczesze przed blokiem i sie i ch pozbyć nie moge a miał bum jeszcze wypuszczać

Przemeq
    Guest

mam jednego swierszcza w sloiku.. pajak go nie chcial... ) wypuscilbym, ale za zimno. a tak to przynajmniej mam ciekawy klimat wieczorami, jak zaczyna cykac.. [pajakowi juz go nie dam;P]

a u mnie sie wylegly mlode i po domu mi sie rozlazly. Teraz mam swierszcze na kazdej kondygnacji....;]

...:James:...
    Guest

W polsce przecież i tak są świerszcze domowe i jakieś tam inne ale nie pamietam nazwy, ale wracając do postu to jest za zimnoi one są, że tak powiem oswojone i nie znajdą sobie żarcia itd. ale to tylko przypusszzczenia

pozdrofka

Uprawnienia umieszczania postów