Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: tanie cyfrówki

tanie cyfrówki

Hej czy ma ktoś własną cyfrówke? Jaki model opłaca się kupić? Chodzi o aparaty do 1000 zł. Kupiłem se 2 tyg. temu aparat Canon PowerShot za 720 zł i musiałem go oddać, bo w ciągu kilku minut wykańczał całkowicie nowe baterie alkaliczne. Teraz zbieram na aparat Sony dsc-p37, w Toruniu kosztuje w promocji 999 zł. Czy to dobry wybór? Może ktoś zna się dobrze na tym sprzęcie i mógłby coś doradzić?

Re: tanie cyfrówki

Ja tez mam PowerShot'a i to ze wykancza baterie alkaiczne to normalka... Trzeba bylo sobie kupic akumulatorki to bys sie juz na nich pozadnie "pobawil". Chyba ze miales jakies dobre baterie (np. Panasonic LR6 -AA to wtedy co innego) ale jesli miales takie za 2-4 zl to tez tak mam Na takich bateriach aparat chodzi moze z 3 min. i siada

Pozdr.
    VooDoo

Właśnie, co dziwne to były to baterie Panasonic, które Canon dołączał do zestawu. Nawet faceci w sklepie nie wiedzieli co jest grane...dosłownie zrobiłem 3 zdjęcia...Change baterry, ale ogólnie bardzo mi się podobał ten aparat, biorąc pod uwagę cenę i możliwości. Czy wszystkie cyfrówki są tak prądożerne?

Z tego co wiem to wszystki sa takie pradozerne ale moge sie mylic bo na cyfrowkach to sie dobrze nieznam...

Pozdr.
    VooDoo

Powiem tak nigdy nie kupujcie sprzetu w sklepie lepiej kupcie na allegro maja o wiele lepsze ceny i bardziej sie znaja

Niestety Fryzjer ma racje w mało którym sklepie znają się na aparatach cyfrowych i mają droższe niż na Allegro. Co do baterii to niestety żadna zwykła bateria nie wytrzyma długo w cyfrówce nawet ta najlepsza no może troche dłużej. Ja mam akumulatory (Duracell Rechargeable Accu 1800mAh) i jestem z nich zadowolony.

Pawcio, ja kupiłem sobie niedawno taniego cyfraka - Mediatech Toth. Sugerowana cena detaliczna przez producenta - 749,00zl. Udało mi się dostać ten aparacik za 599zl w MAKu w Toruniu.

Wiem, że nie jest to super aparat, ale na lepszy nie mialem kasy. Jednak wskaźnik cena/możliwości wypada calkiem nieźle.

Przykład fotki, którą zrobiłem (w najniższej rozdzielczości) - w załączniku.

Trochę danych.

- 2.1 Mega Pixel
    - 1,5 TFT color ekran
    - lampa naturalnie
    - funkcja macro
    - 2x zoom cyfr.
    - filmik moze nagrac
    - kontrola ekspozycji
    - balans bieli
    - małe wymiary (93x56x38)
    - lekki (120g z bateriami)
    - redukcja "czerwonych oczu"
    - możliwość mocowania na statywie
    - mozliwosc podlaczenia bezposrednio do telewizorka i tam ogladaz fotki
    - pamiec FLASH 8MB, dokupilem karte 64MB i teraz moge miec w pamieci 120 fotek 1600x1200 lub jakieś pół tysiąca 640x480
    - dziala na 2 paluszki (najlepiej kupic akumulatorki)

Pozatym ładnie wygląda!

Pozdrawiam ))

No to się teraz napewno dużo fajnych fotek pojawi na phasmodea

PAWEUSZ
    Guest

ale masz jeszcze jakieś fotki ? powiedz ile może wytrzymać na paluszkach? ile kosztuje akumulator i inne akcesoria bo chciałem właśnie taki kupić jedyne co mi się niepodoba to wygląd wydług mnie model MT 407 APOPHIS jest o wiele ładniejszy http://www.media-tech.pl

ja rowniez mam ten aparat. (MediaTech Toth 411). Aparacik jest niezly. fotki z tego aparatu mozecie obejrzec na www.metus.friko.pl aparat kupilem za 650zl w Białymstoku. (sklep simmtech) używam akumulatorków o zwiększonej pojemności i wystarczaja mi na dosyc dlugo. ps ten aparat MT407 jest duzo slabszy od w/w.

Uprawnienia umieszczania postów