-
Projekt szafki
Witam, mam taki oto pusty regal i od jakiegos czasu siedzi mi w glowie pomysl zrobienia w nim miejsca dla jakiegos gada. Ma on wymiary: dlugosc 96cm x szerokosc 35cm x wysokosc 27cm . Myslalem o legwanie zielonym ale pewno za mala jest wysokosc szafki a chcialbym hodowac zwierze od malego az do konca w tym miejscu Jaka inna jaszczurka przyjazna czlowiekowi, nie najdrozsza i dajaca sie w miare oswoic nadawala by sie do miejsca o takich wymiarach? Co do samego regalu to myslalem aby na tym wystajacym od gory elemencie dekoracyjnym przykrecic zawiasy z szybkami otwierajacymi sie do gory, w srodku na suficie jakas instalacja oswietleniowa, narazie wiecej pomyslow niemam Bede wdzieczny za jakies projekty i kazda okazana pomoc ;] Pozdrawiam
-
-
-
Re: Projekt szafki
I ostatnie ogolne ujecie na umiejscowienie regalu
-
Witam
Troche mala wysokosc :/, napewno bedzie to jaszczureczka naziemna, i ze srodowiska suchego ( material szafki, przy wilgotnym ta plyta sie rozleci ) pozostaje Ci rozwiazanie problemu obiegu powietrza, trzeba bedzie wycinac badz wiercic otwory. Jesli dasz fajne tlo do chodzenia to proponuje szyszkowca . Zobaczymy co napisza inni.
Pozdrawiam KaczmarP
-
Legwan stanowczo odpada, jest to jaszczura nadrzewna, to byloby dobre miejsce dla gekona lamparciego, tylko tak jak KaczmarP napisal musisz zrobic wentylacje, wydaje mi sie ze gekon lamparcie bedzie najlepszy, mozna go oswoic i wogole jest the best luknij do mnie na stronke i zobacz jekie ja mam terra (chodzi o wykonczenie), moze ci sie spodoba i zrobisz podobnie
mala poprawka ............................i zrobisz podobnie nie ten klawisz wcisnalem
-
Witam
Hehehe no gekonik tez spox ale szyszeczke tez da sie oswoic moje jedza z reki. Gekon jest nocny a szyszeczka dzienna.
Pozdrawiam KaczmarP
-
OK, wybralem lamparty. Teraz zastanawiam sie tylko czy zrobic drzwiczki przesuwane czy w jakis sposob na zawiasach uchylane. Jest jeszcze problem wentylacji. Bo z tylu szafy jest sciana i tam za wiele powietrza nie bedzie pewno uchodzic- jakiej wielkosci otwor proponowalibyscie mi tam wyciac i zakleic siatka? I tez niemam narazie pomyslu jak z przodu rozwiazac ten problem bo gorna, lewa i prawa scianka odpadaja wiec moge jedynie z przodu. Ma ktos pomysl jak moglbym z przodu "wszczepic" kawalek siatki? Uwzgledniajac oczywiscie drzwiczki...
-
Może jeden kawałek siatki pod drzwiczkami, a drugi nad drzwiczkami?
Uprawnienia umieszczania postów