-
Re: pytlius i inni
Tribel mnie dziwi twój post po przeczytaniu którego wnioskuje że nie jesteś świadomy tego co piszesz:
1. co do podruży to wiąże się z nią stres masz racje, jednak powinno cię dziwić postępowanie wszystkich terrarystów (a nie niektórych) bo wszyscy kupują i narażają zwierzaka na podróż i stres (ale czy on jest mniejszy lub większy to juz inna sprawa) czyli można powiedzieć że cierpią ale na pewno każdy stara sie ograniczyć te cierpienie którym jest stres do minimum.
2. Co do zmiany miejsca to moze mnie uświadomisz co tu jest strasznego moze to że sie zmieni tylko terrarium i nic więcej a jak ktoś sie decyduje na zwierzaka zamieszkującego np. środowisko wilgotne to pewnie terrarium urządził tak aby łatwo było zachować w nim wilgoć więc zmiana miejsca odpada.
Ciekawi mnie mistrzu jasnowidzu po czym wywnioskowałeś że się zwierzak nudzi komuś, jak ktoś kupuje nowego a sprzedaje starego to napewno nie z powodu ze sie znudził tylko np. ktoś kupił anakonde (zieloną) młodą hoduje ją do rozmiarów z którymi nie moze sobie juz poradzić to co ma ją dalej mieć mimotego z czystego sentymentu albo jak jest interesujący gatunek do kupienia i na dotatek po okazyjnej cenie i mamy np. tylko 1 terrarium w którym bedzie sie dany gat. dobrze czół to mogę się założyć że większosc z terrarystów sprzeda np. mniej wyszukany gatunek dla innego ( z wyższej półki). zresztą nie ma co się więcej rozpisywać.
Co do podniety to myśle że nie kupują zwierzaków z podniety tylko Ty napisałeś ten post z podniety ale niestety nie rozumiem czym sie podnieciłeś.
Pozdrawiam
-
"co pylius robi ze sowim zwierzakami to tylko i wylacznie jego sprawa" NIE PREAWDA, to nie jego sprawa, to ze zaplacil za zwierze nie znaczy ze moze z nim robic co mu sie podoba, TO NIE PRZEDMIOT !!!
pozatym szczenika ma kase i sie wymadrza, mysli ze jak kupi sobie zwierzaka to zaszpanuje ....
zalosne, ale widze ze jestesci zbyt wrazliwi, wiec mysle ze to koniec dyskusi
-
Tribel - moze jestes moim starym skoro mnie znasz lepiej niz mi sie wydaje .
A teraz napisz konkrety - jakie warunki , o co ci chodzi ?
Czekam na argumenty .
Co do mnozenia to jestes w bledzie lekkim .
-
"Co do mnozenia to jestes w bledzie lekkim "
wiec pylisu, przepraszam, pochwal sie co rozmnozyles ?!
ale po tym poscie proponuje juz zakonczyc gadke
-
Free Wili , Ty sie chyba urwales z kampani "Zły dotyk" .
-
Jesli chodzi o mnozenie to jestem w trakcie zimowania kilku gatunkow i za 2 tyg lacze juz pierwsze parki , na wiosne kolejne .
-
Tribel, zaczoles dyskusje a teraz chcesz ja skonczyc, wydaje mi sie ze zrozumiales swoj blad i nei masz juz argumentow i nei masz sie juz czego doczepic
-
Nie wiem Tribel ile ty masz lat ale czytając twoje wypowiedzi na forum nie mają one sensu.Albo nie na temat albo jakies wonty do kogos czytałem twój post gosc chce sprzedac pytona 3 metry z terra i tanio
a ty wtracasz jakies bezsensowne uwagi cutuje
>michal, jasne ....
>pewnie kupiles wezyka jak byl "maly i slodki", a teraz 3 m. i SZYBKO >rosnie, to sie go pozbywasz
>okrutne i nie odpowiedzialne
skąd ty wiesz ze ta osoba chce sprzedac weza bo jej sie znudził moze jej sytuacja finansowa sie pogorszyła i nie ma pieniedzy na uczymanie
i wybiera gorsze zło.Z tego co piszesz mozna wywnioskować jedynie brak jakiej kolwiek kultury i zazdrosć.Wolał byś moze zeby ten pyton zdechł z głodu czy udusił sie w zaciasnym terra.Moze wtedy byś napisał "zobaczcie wolał zeby zdechł a sie z nim nie rozstał"
Karzdy o swojego podopiecznego stara sie jak moze , ludzie popełniają błedy i bedą popełniac .Co do warunków w terra to nikt 100% nie ma idealnych.Pysznisz sie w poscie swoją kulturą widocznie sam siebie tylko o tym przekonałeś.
>okrutne i nie odpowiedzialne -musisz mi to głębiej przetłumaczyć co to dokładnie dla ciebie znaczy ale łopatologicznie nie w jednym zdaniu
sorki ze sie wtrąciłem ale mnie ruszyło
a i błędy stylistyczne i ortograficzne w moim poście zostaw w spokoju
-
Tribel po co sie czepiasz jak sie nie znasz...........
(pala)
-
kibel(tribel)jedno i to samo(bez urazy) bez jaj ale co ty wiesz BAKA!(slownik japonskiego i sie dowiesz co to znaczy)(bez urazy)co pylius hoduje a co sprzedaje, i chyba wolalby sie zajac jego morelia czy regiuskami niz toba bakabaka baka baka!
Uprawnienia umieszczania postów