-
Dlaczego ludzie boją się węży?
Odniosłllem wrażenie że ludzie boją się węży z braku wiedzy, dlatego rze myślą że prawie wszystki węże są jadowite, obślizgłe,brzydkie,paskudne i odrażające.Ludzie nie wiedzą jakie są węże i pod tym względem są głupi. Kiedyś poszłem kupić myszkę i pani w sklepie pytała się czemu tak często kupuje gryzonie (w naszym mieście nie jest rozpowszechniona terrarystyka)? Ja jej odpowiedziałem że dla węża. A ona z gadką jak można czymać taką paskudę w domu, przeciesz to jest takie obślizgłle, świńskie i rze nigdy w życiu nie czymała by w domu takiej ochydy. A gdy jej powiedziałem że węże nie są obślizgłe to odpowiedziała
- ja swoje wiem!
Czyli jaki mamy morał? Ludzie myślą że węże gryzą i duszą a wcale tak nie jest. Dzięki.
-
Re: Dlaczego ludzie boją się węży?
jessssuuuuuuuu Pawel , czy ty jestes totalnym dyslektykiem, czy tylko mi sie tak wydaje ?
-
To fakt masz problem z ortografią ale to nie ważne.Całkowicie się z Tobą zgadzam ,ludzie mają błędne zdanie o wężach, już mi jest ciężko każdemu to samo tłumaczyć bo i tak nie rozumieją.Mało tego , uważam węże za jedne z czyściejszych zwierząt,prócz węży hoduję ptaki,ryby i żółwie i przy wężach jest najmniej czyszczenia i sprzątania.Kiedyś znajomy w Bialymstoku chciał kupić mysz dla swojego węża i jak sprzedawca się dowiedzial,że to dla węża to nie sprzedał.To jest moim zdanie śmieszne i świadczy o ludzkiej głupocie.pozdrawiam
-
Masz rację ja terz mam rybki i naprawdę jest przy nim najmniej roboty chyba że ktoś chce mieć naprawdę cool i pieści terra ale to chyba tesz przesada.Chyba mam dyslekcje muszę to sprawdzić!Dzięki i cze!
-
Witam!!!
podzielam twoje zdanie
-według mnie to telewizja odegrała w tym dużą rolę
dla" zwykłego" człowieka wąż=żmija=wąż śmiertelnie jadowity
(choc my wiemy ze tak nie jest)
-po drugie legendy i opowiesci robią swoje:ja spotkałem sie z taką:
byłem na ognisku z kumplami, przyłączył sie do nas jakis lesniczy
i zaczął opowiadac jak to go żmija ponad kilometr goniła(hehehe)
-otórz moja wersja jest taka:lesniczy jak ją zobaczył, tak sie wystraszył że biegł kilometr i sie nawet nie odwrócił.
-a co do obślizgłosci wezy to ja tez nie rozumiem
według mnie weze są delikatne ciepłe i miłe w dotyku
P.regius
B.smithi
H.lividum
-
...znajomo brzmi (książka?
A, to jest fakt - ludzie boja sie wezy i w ogoole nie maja pojecia dlaczego.. ale cooz każdy z nas ma do czegoś lęk..
PS. Ja np. `boje` się gryzoni...
-
otórz spotkałem sie z tą historią w książce(M.J. Gorazdowskiego)
ale wczesniej na ognisku i w tym cały kawał, ze całą prawqde piszą
w tej książce
-
-
Nie dziwcie się drodzy terraryści, większości ludzi jest pod względem wiadomości o zwierzętach zacofana i zabobonna, a najwięcej takich ludzi jest w małych miasteczkach i wsiach.
Niektórym nie da się uświadomić tej prawdziwej prawdy o tych
przesympatycznych gadzinkach.
Cześć
-
Uprawnienia umieszczania postów