Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: PRZESYŁKA KONDUKTORSKA

Mieszany widok

PRZESYŁKA KONDUKTORSKA

MOŻE MI KTOŚ PRZYBLIŻYĆ HASŁO 'PRZESYŁKA KONDUKTORSKA'. GDZIE SIĘ JĄ WYSYŁA I ODBIERA, ICZY JEST "PEWNA"

Re: PRZESYŁKA KONDUKTORSKA

ten kto ci ja nadaje placi u siebie na dworcu u konduktora 25 zl, wypelnia kwitek i paczuszka jedzie do ciebie. ty idziesz na dworzec o godzinie przyjazdu tego pociagu, wchodzisz do przedzialu dla konduktorow i mowisz ze nazywasz sie zenio parapet i jest paczuszka do ciebie. oni daja ci paczuszke a ty cieszysz pale ze wszystko sie udalo
    pozdro

doktor_mengele
    Guest

No ale jeśli nie odbierzesz bo się spóźnisz to oddadzą Ci na stacji końcowej lub ostatniej stacji na trasie pociągu na której jest tzw magazyn expresowo-bagażowy. Jeśli wyrobisz się w ciągu 24 godzin to zapłacisz za to opłatę maniulacyjną 10pln. Jeśli się nie wyrobisz no to do 10pln dojdzie opłata za przechowanie. Jeśli zaś paczka się im znudzi (około 7 dni) wtedy wędruje do krematorium. Dzieje się to oczywiście oficjalnie, a nieoficjalnie zawartość jest dzielona między zmianę w magazynie, a o najcenniejszy element są rzucane losy.
    Pozdrawiam
    Josef

Ostry2k
    Guest

mozna to nadac i odebrac na kazdej stacji? zezwalaja na transport zwierzat? czy zwierze przezywa taki transport?

Filip79
    Guest

1. Nie na każdej. Tylko niektóre pociagi przewoża je. Pociągi ekspresowe itp, żaden osobowy nie ma tej opcji. Więc wiadomo w Pciniu Dolnym takiej przesyłki nie odbierzesz ani nie nadasz. Jak pociag przyjedzie musisz sie udać do wagonu gdzie są przyjmowane i wydawne te przesyłki. Słuchaj komunikatów na dworcu. Masz na to kilka minut z reguły więc wszelkie szukanie po wagaonach nie wchodzi w gre. Z reguły i tak "pracownik kolei" z tego wagonu wychodzi więc nie ma prolbmeu
    2. Czy zezwalaja tego nie wiem ale ważne jest że jest to najpewniejszy transport zwierzaka. Zwierzak jest "w transporcie" tylko kilka godzin a nie tak jak w przypadku poczty czy kuriera kilkanascie czy też kilkadziesiąt.
    3. Czy zwierze przezyje transport to już zależy od fachowość zrobienie przesyłki przez nadawce ale tak jak napisałem wcześniej jest to najpewniejszy środek transpotu zwierząt oczywiście poza odbiorem osobisty.
    P.S. Post nadany kilkanaście miesięcy temu ma ciąg dlaszy, ciekawe :-)

Ostry2k
    Guest

co do ps.......

post reaktywowany po prawie dwoch latach opcja "szukaj" rzadzi

Uprawnienia umieszczania postów