Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 94

Wątek: www.leopardgecko.strona.pl

Re: www.leopardgecko.strona.pl

Co to cen to jedyny droższy osobnik to tangerine albino, Ray Hine ma od 75 do 125 euro :] Więc można dostać taniej :]

Ale gdyby były to samice to bym i tak kupił nie patrząc na cene

''Ps: A jeśli chodzi o wypowiedź brevis’a to zastanów się!
    Wymienione przez Ciebie ''grubych ogonach'' ''świetnej
    odmianie'' ''chęci rozmnażania'' są oznakami że gekony mają
    idealne warunki! Nic dodać nic ująć!''
    Grube zady, odmiana też dobra, i popęd u knura- tak samo mają świnie na fermach. NO CO MOŻE NIEZAUWAŻACIE TEJ ANALOGI???!! Przecież to zwykła ferma gekonów ludzie opanujcie się co tu podziwiać?? Sadysta to może i by sie cieszył... ale TERRARYSTA(nie farmer) napewno nie. No ale co tam gekon lamparci mogę takiego mieć za 50zł....--- śmiwszne i smutne no ale ja wogóle niemogę sobie wyobraźić co by tu się działo gdyby sprawa się tyczyła bardziej kontaktowych gatónków typu agama brodata lub legwan zielony wszyscy byli by oburzeni ''zabić'' ''skopać'' ''ja to bym ich....'' a tu chodzi przecież o zwykłego gekona lamparciego, co drugi go ma- takie zwierze popularne i wogóle. Niestety tak to wygląda. Przykro mi z tego powodu i będę bronił mojego stanowiska dalej.

djtommi
    Guest

przeciez Agamki tez sa w taki sposob trzymane ja nic nie mam do tej hodowli, nie jestem za ale nie jestem tez przeciw wkoncu hodowcy tez musza jakos zyc bo z normalnymi wyamirami i warunkami to raczej by nie dali rady sie utrzymac.

Jezeli juz mowa o niedzwiadkach :P to zauważcie ze w USA, niedzwiedzie wola mieszkac na brudnych, smierdzacych i malo estetycznych wysypiskach smieci, zywiac sie odpadami... a maja prawo wyboru

Skad wiesz, ze gekony nie wybrały by zycia w takich warunkach jak u hybino. Sam nawet pisales ze nie da sie zmierzyc ani sprawdzic ktore gekony saw lepszej kondycji psychicznej... a oceniajac je po wygladzie to wygladaja lepiej te ktore sa na diecie maczniakowo - oseskowej

Switne podejscie
    zamiast sie cieszyć ze w koncu jakas hodowla z prawdziewego zdarzenia... powiew zachodu to wszyscy tylko narzekaja ;/

Jezeli tak was to boli co robi hybino, to moze weźcie i stworzcie rownie bogata hodowle jak on i pokazcie jakie zapewnilibyscie warunki dla dziesiatek gekonow. Jak narazie najbadziej bulwersuja sie osoby majace raptem kilka gekonow i dopiero zaczynajce swoja przygode z terrarystyka... z takim podejsciem zawsze bedziemy setki lat swietlnych za zachodem. I nawet nie potrzebujemy głupich zakazow i ograniczen jakie mamy w prawie, sami potrafimy sobie swietne stwarzac problemy tam gdziee ich nie ma!!!! ;]

mam nadzieje ze nastepnym razem jak ktos wrzuci na forum foty jakiejsc nowej oszałamiajacej odmiany barwnej, nie pozostaniecie bezczynni i napiszecie chociaz 20 postow z wyrazami wspolczucia dla tego zwierzaka. Bo niestety wszystkie odmiany barwne pochodza z takich hodowli jak ma hybino.

Pozdrawiam ;]

Silent_Dragon
    Guest

Witam
    Wedlug mnie przeginacie i to zdrowo ... :/
    Azureus ma racje. Cieszcie sie ze jest taki wybor takich odmian, a nie zawsze narzekacie. Gekony (widać po zdjęciach) sa w bardzo dobrej kondycji, a Wy zawsze czegoś się czepniecie. Nie odpowiadaja Wam warunki?? Po prostu nie kupujcie i tyle.
    Pozdrawiam

Azzurreeuss napisał(a):

> Jezeli juz mowa o niedzwiadkach :P to zauważcie ze w USA,
    > niedzwiedzie wola mieszkac na brudnych, smierdzacych i malo
    > estetycznych wysypiskach smieci, zywiac sie odpadami... a maja
    > prawo wyboru

Co ma piernik do wiatraka. Gdyby niedźwiedzie w USA pchały się do ciasnych klatek w zoo i tam się zamykały to może byłaby jakaś analogia.

> Skad wiesz, ze gekony nie wybrały by zycia w takich warunkach
    > jak u hybino. Sam nawet pisales ze nie da sie zmierzyc ani
    > sprawdzic ktore gekony saw lepszej kondycji psychicznej... a
    > oceniajac je po wygladzie to wygladaja lepiej te ktore sa na
    > diecie maczniakowo - oseskowej

Kondycji psychicznej nie sprawdza się po tym, że tym w złej wyrasta piąta kończyna czy rogi na głowie. Nie doatją też wysypki na ciele od złej czy dobrej kondycji psychicznej. Poznać ją można tylko posiadając więdzę o biologicznych potrzebach zwierzat, a wnioski wyprowadza się z obserwacji prowadzonych w naturze, ale także w hodowli. Na podstawie tych obserwacji wiemy np., że gekony lamparcie podobnie jak tysiące innych gatunków kopią, polują, poszukują pokarmu itd., a nie siedzą w tym samym miejscu 10x20 cm np. przy kawałku skały przez całe życie i drapią w niego. Wtedy rzeczywiście można byłoby domniemywać, że drapanie przez całe życie w szybę jest dla nich komfortowe. Tak jak tłumaczyłem zwierzat tak samo jak ludzie potrzebują urozmaiconego środowiska, a nie pustej, ciasnej skrzynki. To nie jest jakaś wielka filozofia, to chyba dośc elementarne rzeczy z etologii zwierzat. To wstyd, że ludzie rzekomo zainteresowani zwierzątami nie wiedzą o tym. Przepraszam wszystkich rzeczywistych pasjonatów, że piszę tu takie banały, ale jak widać dla niektórych jest to potrzebne.

Azzurreeuss napisał(a):

> Switne podejscie
    > zamiast sie cieszyć ze w koncu jakas hodowla z prawdziewego
    > zdarzenia... powiew zachodu to wszyscy tylko narzekaja ;/

Powiew Zachodu )). Sorry, ale zaraz pękne ze śmiechu. Jestem na Zachodzie kilka razy w roku i już trochę widziałem. Siedzę w tym ponad 20 lat, prenumerowałem kilka, a okresowo nawet kilkanaście czasopism herpetologicznych i terrarystycznych, jestem członkiem kilku towarzystw terra i herpeto. Terraryści nie trzymają tam zwierzat w obozowych warunkach. Owszem jest grupa "przemysłowców", tylko czy to są terraryści ? To jest margines obok większości terrarystów dla których liczy się zwierzą i jego potrzeby. W niektórych krajach są minimalne rozmiary i minimalne warunki życia określone w prawie, właśnie po to, aby takie barbarzyństwo nie miało miejsca. Stopniowo coraz więcej krajów takie "minima" wprowadza, najpierw jako zalecenie, a potem obowiązujące prawo.

> Jezeli tak was to boli co robi hybino, to moze weźcie i
    > stworzcie rownie bogata hodowle jak on i pokazcie jakie
    > zapewnilibyscie warunki dla dziesiatek gekonow.

Jeśli ktoś nie ma warunków to trzyma 5 gekonów, a nie 50.

Jak narazie
    > najbadziej bulwersuja sie osoby majace raptem kilka gekonow i
    > dopiero zaczynajce swoja przygode z terrarystyka... z takim
    > podejsciem zawsze bedziemy setki lat swietlnych za zachodem.

Ja się akurat tutaj nie zaliczam, raczej jestem weteranem terrarystyki , a mimo to się bulwersuję, bo nie lubię jak mi się wciska kit.
    I
    > mam nadzieje ze nastepnym razem jak ktos wrzuci na forum foty
    > jakiejsc nowej oszałamiajacej odmiany barwnej, nie
    > pozostaniecie bezczynni i napiszecie chociaz 20 postow z
    > wyrazami wspolczucia dla tego zwierzaka. Bo niestety wszystkie
    > odmiany barwne pochodza z takich hodowli jak ma hybino.

Jeżeli takie mają być koszty powstawania nowych odmian barwnych to wcale te odmiany nie są potrzebne.

Silent_Dragon napisał(a):

> Witam
    > Wedlug mnie przeginacie i to zdrowo ... :/
    > Azureus ma racje. Cieszcie sie ze jest taki wybor takich
    > odmian, a nie zawsze narzekacie. Gekony (widać po zdjęciach) sa
    > w bardzo dobrej kondycji, a Wy zawsze czegoś się czepniecie.
    > Nie odpowiadaja Wam warunki?? Po prostu nie kupujcie i tyle.
    > Pozdrawiam

A kto tu chce kupować. Zgodnie z życzeniem autora strony po prostu komentujemy tę stronę .

mantid w tym roku 9 geków niestety słabiutki sezon! Co do wypowiedzi RobertM powiem tyle widać brak Twojego doświadczenia i nie tylko w hodowli ale i w życiu! Troche szacunku dla ludzi bo od nich zalerzy Twoja przyszłosć!Jeśli chodzi o to dlaczego zabieram głos to dlatego że nie mogę na to patrzeć jak ludzie wiedzący o hodowli gekona lamparciego bardzo niewiele "rzucają" się na hodowcę który nie od wczoraj ma gekony! Pozdrawiam i życzę sukcesów w hodowli! Widać że z takimi terrarystami Polska jak zawsze zostanie w tyle szczęście jest niewielka ilość hodowców którzy pchają to wszystko do przodu!

Uprawnienia umieszczania postów