-
muszki owocowki atakuja
wyjechalem na jeden dzien i poprosilem poprosilem kuzyna zeby zajal sie moimi zolwiami a dokladniej zeby posprzatal niezjedzony pokarm. no niestety chyba mu sie zapomnialo bo po powrocie zobaczylem resztki jedzenia a nad nimi unosily sie znienawidzone przeze mnie muszki owocowki. jestem nieco poirytowany bo podobna sytuacje mialem w zeszlym roku - jak to male robactwo pojawilo sie w terra to juz sie nei moglem ich pozbyc. no i w tym momencie licze na wasza porade co tu zrobic zeby sie ich pozbyc. dodam tylko ze jako podloze stosuje kore z torfem co swietnie nadaje sie dla malych muszek ktore chowaja sie pod kora a gdy juz skoncze akcje zabijania muszek ktore sobie lataja w terra to zara nastepne wylaza spod kory. najgorsze jest to ze ziemia w terra jest swieza i ze pewnie bede musial ja wymienic. rozwazam jesce jedna mozliwosc - dokladnie ze moze te paskudy siedza w korze ktora kupuje w sklepie i wylaza jak ja wsypie do terra ( ale to malo prawdopodobne). na pewno ktos z was mial juz podobny problem i bedize mi w stanie powiedziec co zrobic zeby pozbyc sie tego dziadostwa.
Uprawnienia umieszczania postów