-
Re: SADYSTYCZNA TERRARYSTYKA......?
Co Ty tu za bzdury piszesz? Może jak trzymasz 50 myszy w jednym pomieszczeniu, a zwróć uwagę w jakim stresie wtedy żyją. U myszy takie zachowania nie są normalne - to pojedyncze przypadki, zdarzające się sporadycznie. U mnie nigdy się coś takiego nie zdarzyło - wręcz przeciwnie - samiec był bardzo dobrym ojcem dla swego potomstwa.
Świerszcze rzeczywiście pożerają się nawzajem, ale to też głównie dlatego, że zwykle są trzymane w bardzo dużym zagęszczeniu.
Jeśli chodzi o chomiki, to są one samotnikami, więc nie dziw się, że jeśli trzymasz je razem, to będą ze sobą walczyć, a jeśli samcu uda się pokryć samicę, to na 100% zjedzą potomstwo.
-
Tak, węże są natomiast niezwykle ruchliwe
-
A co rozumiesz przez "humanitarne" zabicie myszy?
-
Chyba oglądałeś film Pixi i Dixi o myszkach?
Nie ja to wymyśliłem że samce tych gatunków są kanibalami...
I to nie dlatego się zjadają że jest ich dużo tylko taka ich natura.
-
Że co? "Piękne zło"? A co jest złego w tym, że zwierzęta zabijają swoje ofiary? To nie morderstwo - to przygotowanie posiłku...
-
Ahahahaha, jasne. Chyba mylisz myszy ze szczurami.
-
Od ponad roku podaje moim jaszczurkom żywe świerszcze i to na dodatek posypuje je wapnem, ponadto często daje im żywe rybki (karasie a co gorsze piękne gupiki). Jak sobie policzyłem wyeliminowałem już całe mnóstwo niewinnych zwierząt. Nie czuję wyrzutów sumienia. Czy powinienem się leczyć?
-
No to jest piękne zło. Sztuka polowania. Nie wiem czy wiesz ale od setek
lat ludzie próbują naśladować zwierzęta w tej sztuce. Z tego naśladownictwa powstały sztuki walki wręcz np.styl modliszki lub kobry.
-
Możliwe, ale nie rozumiem, czemu polowanie nazywasz złem? To naturalne, a zwierzęta nie mają poczucia "dobra" i "zła".
-
Zło też jest naturalne. Zwierzęta mają poczucie zła i dobra. Kto ci powiedział że tak nie jest?
Uprawnienia umieszczania postów