-
Re: SADYSTYCZNA TERRARYSTYKA......?
hm widze ze mamy domoroslego psychologa tutaj, Łukaszku daj mi diagnoze swojemu pajakowi daje zywe motyle nawet te ladne czy wszystko ze mna w porzadku ze nie mam umilowania do takiego piekna?
z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz
-
Adrian Furman -AdN-
Guest
mi tez konstytucja zapewnia wyrazanie swoich mysli i swojego zdania i to robie na forum (w koncu po to jest). a jak ktos ma inne zdanie jak ty to nie musisz odrazu odpowiadac ze pisze glupoty.
po 2 wcale nie mialem zamiaru sie z Toba klucic....
po 3 nie wazne od ilu dni czy tygodni mam pajaka waniejsze jest cos innego, mianowicie to co pisze....nie wszyscy napisali ze pisze glupoty (tylko Ty to zrobiles) i dlatego odpowiedzialem Ci zebys sie zastanowil co piszesz....
po 4 to co Ty musisz miec zawsze racje? a co Ty myslisz ze wsyzstkie rozumy zjadles......?
-
He he he.
Jaka dyskusja. Nie wiem czy macie w domach telewizory jeżeli macie to je czasami włączcie. Na różnych programach o zwierzętach i popularnonaukowych ludzie po studiach z dużą praktyką i zamiłowaniem do zwierząt wydają tysiące $ na to by filmować to jak węże lub inne zwierzęta np. lwy zabijają swoje ofiary a wy piep... farmazony że wam się to nie podoba i robicie z siebie pośmiewisko. Tylko po co?
Mnie się to na przykład podoba i się tego nie wstydze...
Równowaga ze wszechświecie to zło i dobro a niektóre zwierzęta czynią
piekne zło i jest na co popatrzeć.
-
Adrian Furman -AdN-
Guest
samemu ja zabic? jak? walnac glowa o stoł? czy odciac jej cos nozem? moze pod prad podloczyc? albo do sloika wlozyc bez dziurek zeby sie udusila? jakie metody stosujesz? Skrecasz kark? Ty sam zaprzeczasz sobie... piszesz ze oglodanie smierci nie jest normalne. Czyli jestes nienormalny bo jak ja zabijasz to musisz sie patrzyc jak umiera chyba ze zostawasz ja i wychodzisz z pokoju? To Ty jestes psychiczny a nie ludzie na ktorych najezdzasz mowiac ze smierc ich podnieca, moze poprostu nie potrafia jej zabic samemu a waz jesc musi. A wiec wyszlo ze jestes nienormalny (twoja teoria), nie dosc ze sie patrzysz to jeszcze uczestniczysz aktywnie w jej smierci....heh. Juz wole zeby ja waz zabil przynajmniej to jest jak (mniej wiecej) w lancuchu pokarmowym niz mialbym sam ja usmiercic... chyba za malo albo za duzo tych ksiazek przeczytales...
-
nie nie mam zawsze racji,ja to jestem szczurek, taki malutki, wiem swoje i tym sie kieruje, konstytucja zapewnia mi rowniez prawo do wyrazania swobodnych opini, wiec nie goraczkuj sie, ze nazawlem Twoj post gupim, wszytskich rozumow nie zjadlem bo nie preferuje takich posilkow, Adrian piszesz glupoty to prawda( ), zastnow sie terrarystyka opiera sie w glownej mieze na hodowli zwiezat drapieznych, to jak zatem trzeba je zywic zebys Ty nie nazwal tego sadyzmem, nie bieze tak tego wszystkiego do siebie, traktuj to jako sowbodna wymiane zdan ja osobiscie do Ciebie nic nie mam, ale ........
swoja droga wywolales niezla burze hehehe
-
Dark
"tu tez kazdy ma inne zdanei gdyz kazdy inaczej rozumie norme, jezeli sadzisz ze nei jest to normalne to caly swait jest nienormalny gdyz tysiace zwierzat zabija swoje ofiary, waz powinien troche sie nameczyc zanim zlapie zdobycz nawet w terrarium"
Wąż powinien sie troche namęczyć ale czy w tym celu trzeba nęczyć jeszcze gryzonia. Ponadto jak da sie zmusić do polowania skrzydlice (Taka Ryba morska drapieżnik) mając do dyspozycji martwą rybkę to węża też można oszukać. Robiłem i jedno i drugie.
"mnie tez duzo zanjomych pyta czy moga przyjsc popatrzec jak karmie " Obserwowanie karmienia jest atrakcjom również w wielu ogrodach zoologicznych ale czy kiedykolwiek widziałeś żywą kozę wpuszczaną np tygrysowi. Nie kwestionuje że można z zaciekawieniem obserwować polowanie i posilanie sie np węża ale po co do tego żywe stwożenie? Co innego obserwowanie zachowań a co innego obserwowanie czystego aktu zabijania.
"to jak sobei to wyobrazasz bo ktos musi zabic je przed podaniem jak to nazwiesz??"
A nazwe go człowiekiem który próbuje oszczędzić stworzeniu niepotrzebnych cierpień. A jak to zrobić najlepiej przez zerwanie rdzenia kręgowego (potocznie skręcenie karku). Jeżeli jesteś za delikatny żeby to zrobić kup już zabite np mrożone gryzonie.
Dark nie uważam nikogo za wariata tylko dlatego że hoduje węże, ale wydaje mi sie że każdy z nas powinien traktować inne stwożenia z szacunkiem i oszczędzać im nie potrzebnych cierpień. Niestety mieso nie rośnie na drzewach i trzeba zabijać aby je zdobyć. Dotyczy to także nas ale czy przy tym zabijaniu zwierze musi cierpieć? Nie musi i nie powinno i mówie to z całą odpowiedzialnością jak pisałem już znam rzeźnie od podszewki. Sam hodowałem rużne naprawde bardzo rużne stwożenia i nigdy nie podawałem im nic żywego. Wiesz mi można sie bez tego obejść. Jest tylko jeden usprawiedliwiony przypadek, przystosowanie zwierzęcia wychowanego w niewoli do introdukcji, ale to chyba zupełnie z innej beczki.
-
lepiej zeby ktos swoj sadyzm wyladowal na myszce (np. patrzac jak zabija ja pajak) niz na dziecku sasiada
-
Adrian Furman -AdN-
Guest
-
piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Jak się tak bardzo troszczycie o szczury i myszy to włóżcie je do terrarium, zakryjcie pokrywę, zgaście w pokoju światło i idzcie sobie
robić ludki z kasztanów. A wąż sam się o siebie zatroszczy.
Jak nie to pozostaje jeszcze na forum grupa "Oddam"...
Uprawnienia umieszczania postów