-
Re: SADYSTYCZNA TERRARYSTYKA......?
No nie do końca są takie niewinne...
Dokładnie wczoraj dałem swojej boasce dwa duże chomiki - gryzły wszystko i wszystkich...
-
Stary kup sobie pończosznika (Thamnophis sirtalis) albo świerszczożera (Opheodrys aestivus) i problem masz z głowy ...polecam pończosznika!!!
-
Podawanie wężowi żywych gryzoni nie jest może bestialstwem ale na pewno normalne nie jest. Acha dla pewności nie jestem wegetarianinem i wiem skąd bierze sie mięso dziadek był rzeźnikiem i wychowałm sie przy rzeźni więc za delikatny nie jestem. Dziadek nauczył mnie szacunku do zwierząt, jeżeli ma być zabite to szybko i bez niepotrzebnego cierpienia. Jak ktoś na opory jak Adrian, którego zdajesie innym razem nazwałem cymbałem, to jest zupełnie normalny i nie musi żadnej terapi przechodzić a jak ktoś użądza jarmarczne widowisko z karmienia (pylius) to powinien zainteresować sie stanem własnej psyche. A terapie pod tytułem zacznij od rybek a dojdziesz do myszek to już ktoś w zeszłym stuleciu stosował tylko było to w hitlerowskich niemczech i kończyło sie nie na myszkach ale podludziach. A co jak komuś naprawde sie spodoba? I nie skończy na myszkach? Zostawiając te filozoficzne wydody, dla cywilizowanych chodowców zostają gryzonie mrożone, ewentualnie zabite tuż przed podaniem. Podawanie żywych stwożeń nie należy do objawów pełnego zdrowia psychicznego. A argument że martwych wąż nie zje jest z palca wyssany. Każde stwożenie można przyzwyczaić do pobierania martwego pokarmu. A że oglądanie śmierci podnieca, cóż cywilizacja to zdolność do ograniczania własnych dzikich instynktów.
-
Adrian Furman -AdN-
Guest
widzisz Arrow, sam sie najpierw zastanow co piszesz...ludzie maja inne zdanie jak ty, poczytaj a potem dopiero wyraz swoje zdanie....
-
Hmm...
Ja podaję żywy pokarm i wydaje mi się, że jestem normalny (chociaż nie każdy tak uważa) - nie jest to dla mnie nic ani strasznego ani podniecającego.
Po prostu chcę aby mój wąż poza warunkami w terrarium jakie mu staram się zapewnić miał jeszcze coś więcej z "natury".
Rozumiem, że ile uczestników dyskusji tyle jest teorii i jeszcze więcej wywodów - po to jest w końcu to forum.
Każdy i tak będzie robił to co będzie chciał czy to się komuś podoba czy nie - a o wielu rzeczach po prostu nie powie.
Wybór należy do hodowcy - zwierzaki mają nie wiele do gadania....
-
Ty Łukasz U. , masz fascynującą teorie , ale troche małostkowa . Trzymasz zwierzaka w domu i starasz sie mu zapenic warunki jak najlepsze i co robisz ? Dajesz jakies mrożonki czy może chcesz aby nie zanikly mu instynkty łowieckie i dajesz żywy pokarm kóry i tak jest zabijany na wolnosci. Nie wiem o co ci chodzi z podniecaniem sie , chyba troche fantazja ci zadzialala , to ze lubie karmic moje weze nie musi swiadczyc o tym ze psychiczny jestem , wiesz kto to jest Freud ? jak tak to sie zapoznaj np. z wstepem do psychoanalizy albo jakiejkolwiek jego ksiazki a potem mozesz pieprzyc takie brednie o psychice czlowieka na ktorej sie chyba ewidentie nie znasz .
-
Jak dla mnie to wole patrzec jak waż abiaj mysz lub cos innego niz mial bym sam to zabic i mu dac .
-
No widzisz a ja sądze że lepiej humanitarnie zabić mysz szybko samemu, niż pozwolić aby zrobił to wąż. A dalej uważam że oglądanie śmierci nie jest normalne, a nawiasem czemu cie tak to zabolało??? Czyżbym trafił w czuły punkt więc może jednak. Co do Proponowanej lektury to dziękuje czytałem, czytałem też i inne i nie wiem czy wiesz ale wspóczesna psychologia, spokojnie to już zupełnie inny temat
-
Łukasz U. napisał(a):
>
> Podawanie wężowi żywych gryzoni nie jest może bestialstwem
> ale na pewno normalne nie jest.
tu tez kazdy ma inne zdanei gdyz kazdy inaczej rozumie norme, jezeli sadzisz ze nei jest to normalne to caly swait jest nienormalny gdyz tysiace zwierzat zabija swoje ofiary, waz powinien troche sie nameczyc zanim zlapie zdobycz nawet w terrarium.
> jak ktoś użądza jarmarczne
> widowisko z karmienia (pylius) to powinien zainteresować sie
> stanem własnej psyche.
tu tez bym wypowiedz kwestionowal, gdyz znam pyliusa osobiscie i nie zauwazylem zeby mial cos nei tak z psychika, a co do widowisk to mnie tez duzo zanjomych pyta czy moga przyjsc popatrzec jak karmie i wydaje mi sie ze nie ma w tym nic dziwnego ( ale tu tez pojawia sie pojecie wzgledne = norma)
> A terapie pod tytułem zacznij od rybek
> a dojdziesz do myszek to już ktoś w zeszłym stuleciu stosował
> tylko było to w hitlerowskich niemczech i kończyło sie nie na
> myszkach ale podludziach. A co jak komuś naprawde sie
> spodoba? I nie skończy na myszkach?
tu sie z Toba zgodze ze takie cos jest calkowicie bez sensu gdyz i rybki i gryzonei i owady sa istotami zywymi i zapewne chca zyc, w drugiej kwestii to nie rozumiem zaczynal od myszek??? hitler byl pojebem ( sorry za wyrazenie) ale na tyle madrym ze potrafil podpozadkowac sobei sporo ludzi, co prawda nei zmienia to faktu ze swait bylby lepszy gdyby nie jego ideologie
> Zostawiając te
> filozoficzne wydody, dla cywilizowanych chodowców zostają
> gryzonie mrożone, ewentualnie zabite tuż przed podaniem.
hmmm tu etz powineines sie zastanowic mrozone lub uprzednio zabite( tak przy okazji zeby zamrozic tez trzeba zabic) to jak sobei to wyobrazasz bo ktos musi zabic je przed podaniem jak to nazwiesz??
> Podawanie żywych stwożeń nie należy do objawów pełnego
> zdrowia psychicznego.
coz jezeli wyczytales to w tej literaturze to wydaje mi sie ze zle czytales, albo rozpatrywales to pod innym kontekstem
>A argument że martwych wąż nie zje jest
> z palca wyssany. Każde stwożenie można przyzwyczaić do
> pobierania martwego pokarmu.
no tu masz racje ze mozna przyzwyczaic ale nie jest to przyczynainie sie do zanikania instynktow zwierzat??
> A że oglądanie śmierci podnieca,
> cóż cywilizacja to zdolność do ograniczania własnych dzikich
> instynktów.
tu chcialbym zapytac skad masz taka swietna definicje cywilizacji, bo cywilizacja to chyba troszke co innego i chetnie doweidzialbym sie jakie masz swoje "wlasne dzikie instynkty"??
sorry za bledy ale staralem sie pisac jak najszybciej, ps ja tez karmei weze zywymi gryzoniami jednego musialem karmic przymusowo i nei moglem sie zmusic do zabicia noworodka zeby mu podac, dlatego wybralem serce wolowe, ale to juz inna bajka
ps. rozwic swa mysl mianowicie pytanei do pyliusa " czemu Cie to tak zabolalo?"
-
mam prawo do wyrazania swojego zdania, gwarantuje mi to konstytucja, wiec ................, nie kaz mi czytac, bo ...., za zreszta nie bede sie z Toba klocil bo to nie ma sensu, myslisze ze wszytskie roumy zjadles po masz pajaka od kilku tygodni ?
Uprawnienia umieszczania postów