Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Do wszystkich, którzy mają dobry serwer z PHP i MySQL

Mieszany widok

Do wszystkich, którzy mają dobry serwer z PHP i MySQL

Witam!

Jakiś czas temu wpadłem na pomysł zrobienia dobrej stronki o ptasznikach :] więc zabrałem się do pracy. W chwili obecnej strona zapowiada się naprawde dobrze. Będą tam wszystkie rzeczy jakie są potrzebne każdemu hodowcy do szczęścia . Staram się zebrać w kupę wszystko to co w polskim [i nie tylko] necie jest porozrzucane na różnych stronach o tej tematyce. Założenie jest takie, aby zrobić stronę na której internauta znajdzie wszystkie potrzebne informacje i nie będzie musiał "latać" po różnych stronach aby się dowiedzieć paru rzeczy. Oczywiście jak wiecie nie am dobrej strony bez dobrego forum :d i tu pojawia się problem . Abym mógł stworzyć forum potrzebny jest serwer z obsługą PHP i MySQL , a jak zapewne obeznani w temacie wiedzą o taki niełatwo. Darmowe serwery nie oferują takich możliwości a jeśli już nie można odpędzić się od reklam [część z was chyba wie jaki serwis mam na myśli] co utrudnia życie przede wszystkim odwiedzającym . Płatny serwer rozwiązał by tu problem, ale na przeszkodzie staje oczywisty problem tym bardziej że chcaiłbym jeszcze wykupić domenę a $ na wszystko nie starczy. Zwracam się zatem z prośbą do wszystkich posiadających lub mogących załatwić dobry serwer z obsługą MySQL i PHP i chcących przyczynić się do rozwoju tego przesympatycznego hobby jakim jest hodowla ptaszników. Z góry THX dla wszystkich pomocnych. Podam jeszcze mój numer GG jak by ktoś potrzebował: 1973756. Pzd. Goofy.

Azmodan
    Guest

Re: Do wszystkich, którzy mają dobry serwer z PHP i MySQL

Witam.
    Jakis czas temu robilem stronke o ptasznikach i rownierz szukalem darmowego serwera z obsluga php i mySQL, jednak poszukiwania spelzly na niczym. Przez kilka dni strona i forum staly na wspomnianym przez Ciebie lycosie (mhm.. porazka :P) i poprostu mozna bylo sie zalamac, patrzac na funkcjonowanie forum, o stronie juz nie wspomne. Niby udalo mi sie zlikwidowac te klopotliwe banery, ale i tak wyskakiwalo pelno bledow, poniewaz lycos strasznie miesza w kodzie zrodlowym, powodujac mase bledow w funkcjonowaniu. Szukajac jakis tanich serwerow z obsluga php, mySQL, frontpage i innych tym podobnych spotkalem kilka firm, ktorych oferta hostingu wydala sie... ciekawa, ale... no wlasnie... zawsze jest jakies ale, np. ten strasznie muli, tamten czesto pada, ten ma limit miesieczny 1gb (sux) itp., tak wiec dobry serwer bedzie Cie kosztowac przynajmniej 50 zl miesiecznie, do tego chcesz qpic domene, kolejny wydatek od 50 zl w gore. Spojrz na oferte www.e9.pl, to jedna z lepszych, tanich ofert z jakimi sie spotkalem, jednak osobiscie go nie testowalem, wiec nie wiem czy warto. Nigdy nie bierz sponsoringu od firm hostujacych, poniewaz nawet nie zdarzysz zrobic kopi zapasowej bazy mySQL zanim Ci konto wywala, bo np. "miales krzywo ich baner ustawiony" ;P . Moze znajdzie sie ktos, kto Ci udostepni jakas czesc miejsca na swoim serwerze - zycze powodzenia . W razie czego moge pomoc Ci przy prowadzeniu strony/forum.
    Pozdrawiam.

Witam!

Dokładnie. O darmowych serwerach to nawet nie ma co gadać, a co do płatnych to wiadomo - dobre ale kosztują i to sporo. Naszczęście udało mi się znaleźć kogoś kto prawdopodobnie załatwi serwer. Mam nadzieję, że to wypali. A co do Twojej propozycji to każda pomoc się przyda. Wal na GG: 1973756. Pzd. Goofy.

A byłeś może na www.piwko.pl
    Jest tam 200mb miejsca z tego co wiem, pliki do 1 mb i obsługa php.
    Może warto, z tym, że do najszybszych to on nie należy.
    Pozdrowienia.

Azmodan
    Guest

Piwko to porazka. Do tego nie obsluguje mySQL.

a Friko.pl

Azmodan
    Guest

To samo co piwko .

Polecam www.boo.pl - nie jest to darmowy serwer, kosztuje 10zł za kwartal, pojemnosc 20MB, na mysql 2MB

No a mój dostawca netu oferuje swoim abonentom serw 20MB na WWW z PHP i MySQL, zresztą na nim stoi moja stronka. Transfery do niego mam zaczepiste bo przez LAN :-). Domenka tez już niedługo bedzie ale na razie nie mam koncepcji nazwy :-).

JA mam postawiony serv na swoim kompie php i MySQL tylko ze nie na tym kompie co pisze a tamten dopiero dostane z powrotem za 4 miechy ;(moze i niepotrzebnie to pisze....

Uprawnienia umieszczania postów