-
Re: Chce hodować zwinki! lacerta agilis
heh .. zatrzymanych. Ludzie będą sobie łapać jaszczurki i przynosić do domu... Sam dziś byłem świadkiem jak kolega złapał 3, zapakował no i do domu zabrać je chciał. Jedną próbował utopić w browarze ... Niestety taka zabawa sprawia ludzią przyjemność i chyba zawsze będzie sprawiać. Odrzucony, wijący się ogon jaszczurki też sprawia wrażenie na ludziach ...
-
No, pogadałem z gościem Twierdzi że wypiuścił je zaraz po tym jak sie dowiedział że są pod ochroną. Zaproponowałem mu założenie terrarium i wpakowanie tam jakiegoś zwierzaka, pomysł mu sie spodobał i stwierdził że sobie kupi jakąś fajną jaszczurke. DJP gratuluje udanej interwencji )
-
Do mnie też napisał że je wypuścił! Dziękuje wszystkim którzy w tym pomogli.
-
O ile to prawda, ze wypuścił to OK. Natomiast w zadym wypadku nie powinno się umieszczac opisów hodowli bo to zachęca tylko do wyłapywania naszych gadów i płazów. Lepiej, żeby zdechły 3 jaszczurki niż żeby były wyłapywane setki (które i tak po dłuższym czasie zdechną).
-
to czemu na tej stronie znajduje sie opis zolwia blotnego skoro jest tez pod ochrona?
-
To dobre pytanie do administratorów strony.
-
Nie tylko żółwia błotnego jest też opis salamandry plamistej która też jest w Polsce pod ochroną.
Uprawnienia umieszczania postów