Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Zawod- kierunek po gimnazjum!!!

Mieszany widok

Dawidptasznik
    Guest

Zawod- kierunek po gimnazjum!!!

Juz sie zdecydowalem chcialbym byc weterynarzem . Moje pytanie jest nastepujace gdzie sa na slasku technika o tym profilu (interesuja mnie tylko technika na terenie slaska najlepiej w okolicy Katowic)
    Aha a najlepiej by bylo jeszce jak byly by z rozszerzeniami na gady !!!
    POZDRAWIAM
    I z gory dzieki za pomoc!!!

wrbirds
    Guest

Re: Zawod- kierunek po gimnazjum!!!

Witam,
    niestety nie ma w kraju technikum o takim profilu.
    Jesli chcesz zostac weterynarzem ja bym ci polecil wybor bardzo dobrego liceum, gdzie bedziesz sie mogl przygotowac do egzaminow na uczelnie i studiow.
    Musze ci niestety powiedziec, ze weterynaria to jedne z najciezszych studiow, wiekszosc czasu bedziesz zakuwal rzeczy, ktore nie beda ciebie wcale interesowaly, bedziesz mial cala mase nauki, nauki i jeszcze raz nauki..........
    Nie ma takze w kraju weterynarii o nastawieniu na gady.......musisz miec swiadomosc, ze bedziesz przez 5,5 roku zakuwal o krowach, swinkach, kurach i pieskach oraz kotkach........Dopiero po studiach, jezeli znajdziesz gdzies mozliwosc specjalizowania sie w leczeniu gadow bedziesz mogl studiowac te dziedzine. Warto juz w czasie studiowania szukac miejsc, katedr, kontaktow z lekarzami od gadow aby moc zbierac u nich chocby odrobine praktyki w tym kierunku.

Oczywiscie ten post nie ma na celu zniechecenie ciebie do podjecia tego wyzwania, widze jednak, ze mozesz miec calkowicie bledne wyobrazenie na ten temat, dlatego taki "zimny kubel wosy" moze ci pomoc w podejmowaniu dalszych wyborow.

Powodzenia i ucz sie pilnie

pozdrowionka

wrbirds
    Guest

Sorki, wlasnie sie dowiedzialem, ze takie technika istnieja, niemniej jednak uwazam, ze wybior dobrego liceum z klasa bio-chem da ci wieksze szanse i wieksze pole manewru, gdyby ci sie nie udalo na weterynarie, po niej bedzies mial szanse na biologie itp

Pozdrowionka

djtommi
    Guest

na sggw jest specializacja choroby zwierzat egzotycznych wiec nie trzeba konczyc tych 5,5 lat.

wrbirds
    Guest

niestety trzeba przejsc przez pieski i kotki i swinki i krowki
    Pozdrowionka

Dawidptasznik
    Guest

sory ale nie wim co oznacza sggw i gdzie to jest jak mozna wiedziec Tomek???
    POZDRAWIAM

wrbirds
    Guest

W Warszawie, jest to Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego lub jakos tak.

pozdrowionka

djtommi
    Guest

wszsytko sei zgadza tylko ze ta specializacja nie jest po 5.5 roku tylko chyba po 3, wiec przz cal czas krowek nie masz ;P ale na poczatku lepiej pojdz do dobrego liceum z profilem biol-chem lub sam biol a za 3 lata moze beda nowe szkoly

Dawidptasznik
    Guest

Interesuja mnie tylko technika jest to juz przemyslana sprawa wiec technikum tylko chodzi mi o technikum na slasku a nie w Warszawiem ma za daleko zeby tam dojezdzac !!!
    A na pewno chce byzc weterunazem najwyrzej pujde najpierw do technikum weterynarii a po tem ukoncze jakis studium lub specjalistyke na gady w polsce lub za granica - jak mi sie oczywiscie uda !!!
    Wiec prosze zeby ktos podal nazwy technikum weterynarii na slasku i gzdie sie znajduje w jakim miescie !!!
    Z gory dzieki za pomoc !!!
    POZDRO

djtommi
    Guest

zrozum o ile mi wiadomo nie ma takiego. jedynym rozwiazaniem to liceum biol-chem. wiec jesli masz sprecyzowany cel to idz do LO

Uprawnienia umieszczania postów