Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Wątek: Piękna/y i bestia

TylerPL
    Guest

Re: Piękna/y i bestia

Ja tam proponuje zamknac watek...

Saurus
    Guest

Nook, myszy i szczury to tez zwierzatka domowe.

lizard13
    Guest

dobry pomysł

fibus13
    Guest

Tak czy inaczej jest ich duzo i lepiej dac wezowi niz utopic... takie jest moje zdania i nikt nie moze mnie za to wyzywac

Gdanszczanka
    Guest

ani utopienie ani danie na pożarcie nei jest dobrym rozwiązaniem. Wiem co mówię gdyz 2 szczeniaki mam właśnei które były przeznaczone "na śmierć" i w tej chwili nei wyobrażam sobie jakby to było gdyby ich nie było. Dla mnie takie rozwiązanie jest nei do przyjęcia.

fibus13
    Guest

No tak ale te twoje 2 szczeniaki nie zmienia faktu ze dziennie sie topi x malych kotów czy szczeniaków...

KRYZYS
    Guest

no tak mysz i szczur- sa zwierzetami domowymi ale zeby odrazu dawac wezowi kota- to ostre przegiecie, ja osobscie nic szczegolnego nie czuje do kotów ale i tak bym go nie dał do skarmienia !!

Gdanszczanka
    Guest

fibus nic nie zmienia, niestety ludzkiej głupoty nie da się zmienić jednym odchowaniem szczeniaków. Glupota jest dla mnie: puszczanie suki lub kotki podczas cieczki lub rui. A także niedawanie tabletek w tym okresie lub brak sterylizacji. Wg. mnie to jest zacofanie gdyż ludzie nie chcą szukac rozwiazań,nie chcą patrrzeć w przyszłość lecz żyją wg."tu i teraz". i w ten sposób rzeczywiście ludzie będą zabijac najlepszych swych przyjaciół. A co do pieniędzy ...to jest od czasu do czasu coś jak darmowa sterylizacja podwórkowych kotów. Często sa to stareotypy że kot wysterylizowany to kot który n ei potrafi korzystać z życia lub słyszałam tez że gdy się suczkę wysterylizuje to może jej powstać ropomacicze,lecz to bzdury. Najważneijsze by dbać o swoje zwirzaki jak najlepiej. Gdy ktos nei chce zobaczyć problemu to go nie dostrzeże. Jak to Lipa powiedział w jednej piosence:" Nie mów mi że winę za to wszystko ponosi swiat i paru łajdaków, I nie p***** mi że to wsysztsko jest tak żle ułożone i jest do d***" Jak kazdy dołoży swoją cegiełkę( wtym wypadku u swojego zwierzaka) to dużo może zmienić. Pozdrawiam

Psalmopoeus
    Guest

Norbi czytaj wszystko dokładnie!!!Nie wiem dlaczego kot jest lepszy od myszy, królika czy też świnki morskiej?!?!Ja tak samo przywiązuje się do wszystkich zwierząt i powiedziałbym, że świnki morskie są owiele fajniejsze niż koty a inni uważają inaczej.

Saurus
    Guest

Gdanszczanka- nie wiem co jest w tabletkach, ale bezpieczna jest w zasadzie chyba tylko sterylizacja. Moja ś. p. kotka (pierwszy kot w domu, teraz sa jeszcze 2 inne) dostawala w wieku 8-9 lat zastrzyki antykoncepcyjne. Pozniej pojawily sie problemy- nowotwor, potem przerzuty pojawiajace sie co jakis czas- przeszla 5 operacji na nowotwor i 6 operacja nie mialaby sznas na powodzenie- za duzo trzeba by wyciac. Trzeba bylo ja uspic, ale i tak zyla calkiem dlugo- 15 lat. Mysle ze tabletki tez nie sa do konca bezpieczne.

Uprawnienia umieszczania postów