Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Terrarium dla L. t. sinaloae

Saurus
    Guest

Terrarium dla L. t. sinaloae

Terrarium dla L. t. sinaloae, zbudowane z OSB 12 mm, pomalowane farba akrylowa i brzegi uszczelnione silikonem. Na drzwiach pleksi 2 mm
    Wymiary: 80 x 60 x 60 cm
    Ogrzewanie: kwoka 125 W podlaczona do sciemniacza, dla dodatkowego rozjasnienia swietlowka 18 W (60 cm).

Pierwszy dzien budowy:

Drugi dzien:

W 3 dniu bylo dalsze malowanie, w 4 montowanie elektryki itp.

Zamek, dzieki ktoremu zamykam drzwi na dole i na gorze jednoczesnie:

Widok na cale terrarium:

I wnetrze:

Wentylacja rozmieszczona nietypowo, ale przeciagu nie bedzie- terrarium stoi w szafce i musialem tak to urzadzic, zeby byla odpowiednia. I jest

Bedzie ladniej jak sie rozrosnie Scindapsus, poza tym w czesci terrarium posialem trawe (zwykla, jak do ogrodka, nie ta "specjalna" :P)- zobaczymy, czy wyrosnie

Wiadomość zmieniona (09-08-05 15:03)

przemek_lewy
    Guest

Re: Terrarium dla L. t. sinaloae

trwa ci wyrosnie, ale potem zgnije, chyba ze masz hiper wentylacje, bo ja tez tak mialem przez 2 tyg bylo super, ladna zielen potem ona zaczela od gory obsychac - jak to trawa, a potem pokryla sie plesnia nie bez przyczyny jest przeznaczona do uzytyku zewnetrznego, hm nie wiem moze tobie sie uda, bede trzymal kciuki, a swoja droga ile wlozyles kasy w budowe terra, bo ja podobne bede musial zbudowac na dniach

Saurus
    Guest

Nie liczac kosztu sciemniacza, ktory juz mialem i lezal, a nie wiem ile kosztuje-150-200 zl, dokladniej nie jestem w stanie powiedziec, bo nie zapisywalem wszystkiego.

Silent_Dragon
    Guest

Witam
    Fajne masz to terra tylko nie wiem czy tym konarom wilgotnosc nie ebdzie przeszkadzac bo ja mialem u sibie u zbozowki takie i sie ,,zepsuly" i porosly jakas plesnia
    Pozdrawiam

Wiadomość zmieniona (09-08-05 15:31)

Dambala
    Guest

Szkoda, że ścianki w terra nie sa obklejone czymś. A tak ogólnie to całkiem niezłe terra. Jakiej wielkości jest wężyk ?

Saurus
    Guest

Wezyka jeszcze w nim nie ma, jak bedzie to wrzuce fotki

Matmike
    Guest

Hey - szczerze jeszczy by sie tlo przydalo i jak bys basenik uformowal np.kleju do kafli - ale ogolem jest zarabiste Pozdrawiam

Saurus
    Guest

Tla jako takiego nie bedzie- jesli juz to wiecej roslin. Basenika raczej nie bede zmienial, bo czyszczenie byloby trudne. Na pewno dojdzie jakis wystroj nowy, zawsze tak jest, ze sie dolozy jeszcze to, i jeszcze tamto, i sie doskonali terrarium

bolex
    Guest

Wygląda jak kuchenka mikrofalowa
    Mieszkałbyś w czymś takim??

Esterka
    Guest

Mnie się podobadobra robota

Uprawnienia umieszczania postów