-
Terrarium dla L. t. sinaloae
Terrarium dla L. t. sinaloae, zbudowane z OSB 12 mm, pomalowane farba akrylowa i brzegi uszczelnione silikonem. Na drzwiach pleksi 2 mm
Wymiary: 80 x 60 x 60 cm
Ogrzewanie: kwoka 125 W podlaczona do sciemniacza, dla dodatkowego rozjasnienia swietlowka 18 W (60 cm).
Pierwszy dzien budowy:
Drugi dzien:
W 3 dniu bylo dalsze malowanie, w 4 montowanie elektryki itp.
Zamek, dzieki ktoremu zamykam drzwi na dole i na gorze jednoczesnie:
Widok na cale terrarium:
I wnetrze:
Wentylacja rozmieszczona nietypowo, ale przeciagu nie bedzie- terrarium stoi w szafce i musialem tak to urzadzic, zeby byla odpowiednia. I jest
Bedzie ladniej jak sie rozrosnie Scindapsus, poza tym w czesci terrarium posialem trawe (zwykla, jak do ogrodka, nie ta "specjalna" :P)- zobaczymy, czy wyrosnie
Wiadomość zmieniona (09-08-05 15:03)
-
Re: Terrarium dla L. t. sinaloae
trwa ci wyrosnie, ale potem zgnije, chyba ze masz hiper wentylacje, bo ja tez tak mialem przez 2 tyg bylo super, ladna zielen potem ona zaczela od gory obsychac - jak to trawa, a potem pokryla sie plesnia nie bez przyczyny jest przeznaczona do uzytyku zewnetrznego, hm nie wiem moze tobie sie uda, bede trzymal kciuki, a swoja droga ile wlozyles kasy w budowe terra, bo ja podobne bede musial zbudowac na dniach
-
Nie liczac kosztu sciemniacza, ktory juz mialem i lezal, a nie wiem ile kosztuje-150-200 zl, dokladniej nie jestem w stanie powiedziec, bo nie zapisywalem wszystkiego.
-
Witam
Fajne masz to terra tylko nie wiem czy tym konarom wilgotnosc nie ebdzie przeszkadzac bo ja mialem u sibie u zbozowki takie i sie ,,zepsuly" i porosly jakas plesnia
Pozdrawiam
Wiadomość zmieniona (09-08-05 15:31)
-
Szkoda, że ścianki w terra nie sa obklejone czymś. A tak ogólnie to całkiem niezłe terra. Jakiej wielkości jest wężyk ?
-
Wezyka jeszcze w nim nie ma, jak bedzie to wrzuce fotki
-
Hey - szczerze jeszczy by sie tlo przydalo i jak bys basenik uformowal np.kleju do kafli - ale ogolem jest zarabiste Pozdrawiam
-
Tla jako takiego nie bedzie- jesli juz to wiecej roslin. Basenika raczej nie bede zmienial, bo czyszczenie byloby trudne. Na pewno dojdzie jakis wystroj nowy, zawsze tak jest, ze sie dolozy jeszcze to, i jeszcze tamto, i sie doskonali terrarium
-
Wygląda jak kuchenka mikrofalowa
Mieszkałbyś w czymś takim??
-
Mnie się podobadobra robota
Uprawnienia umieszczania postów