-
Re: Regaly w konstrukcji
Heh, 11 pomieszczen? To bym musial do sasiadow sie przebijac :>
Ogrzewanie bedzie zarowkami, mieszkanie mam bardzo cieple (ponizej 22 nie schodzi nigdy-caly blok rozlicza sie za cieplo od metra i wszyscy grzeja jak szaleni, do tego mam mieszkanie na poludniowej scianie). Termostaty raczej odpadaja, bo przy ogrzewaniu zarowkami robi sie "dyskoteka". Takze prawdopodobnie beda to sciemniacze. Przy termometrach z dwoma czujnikami mysle, ze dosc szybko zalapie jak regulowac, by uzyskac odpowiednia temperature.
-
ja wole zostawic sprawe termostata i kabla grzewczym, bede mial az tyle bo mam o wiele nizsze pojemniki i system raczej rackowy niz terraria, no i nie dla zbozowek a dla krolewskich poki co ale w planach mam juz kolejny regal dla innych elaphe.
-
piękna robota...
ja bede robić podobmnie, tylko że owiele taniej :P
p.s ile taka płyta z drewna kosztuje? i jakie ma wymiary
-
Banza z tego co widze to nie jest płyta tylko lite drewno.Wiec co do ceny to jest napewno wyzsza niz osb czy sklejki.
-
tylko pogratulowac pomyslu u mnie cos takiego odpada po pierwsze myszy czyli korzta karmienia no chyba ze chodowla ale musiala by byc spora po drugie prad masakra no i inne nie wyrobil bym sie po za tym charakter mojej chodwoli jest taki ze pewmnie po miesiacu wachal bym kwaitki od spodu buhahaha
-
koszty pradu nei sa takie wielkie bo uzywa sie malo np. kabli grzewczych tzn. o wiele mniej niz co po niektorzy w swoich wielkich terrariach.
-
djtommi a policzyłeś sobie ile ca kabel grzewczy?? bo to chyba w każdym regale osobny kabel.... czy na ściane chcesz dać w zdłóź?? to mogło by troche więcej ogrzać
-
no ja bede musail jeszce zrobic testy u siebie ale mysle ze 2-3 slabe kable starcza na caly regal bo wole miec kilka slabszych niz 1 mocny bo nie bede mogl dobrze sterowac temp.
-
-
Jaka tam będzie wentylacja?
Uprawnienia umieszczania postów