-
Re: Potwór z odmętów :P
No to gratuluje, bo z tego co kiedys pisales wynika, ze nie jest latwo dochowac sie choc wlasnych larw, a jesli jeszcze dorosna do imago- tym lepiej
-
Sugerowałem się książką prof. Burakowskiego i swoimi wcześniejszymi, niestety nieudanymi doświadczeniami.
Przy zastosowaniu dość prostych metod można całkiem łatwo poprowadzić hodowlę. Z 1 samca i 3 samic miałem ponad 50 młodych. Większość wypuściłem, w tym wszystkie dorosłe, więc nie wiem ile jaj mogą złożyć w ciągu życia.
Jak doprowadzę je do szczęśliwego "końca", smarnę jakiś opis.
-
JEZUSMARIA że się tak wyrażę - autentycznie się wystraszyłam tego stwora...wygląda jak sztuczny... :| buuuuua
-
O kurcze, takich zdjęć larw trzyszczy jeszcze nie widziałem :O Jestem pod wielkim wrażeniem, w jaki sposób ty je zrobiles? ustawiles aparat nad pojemnikiem i czekales?
Pamiętam jak zawsze siedziałem nad takim otworem czekając na larwę, czekałem nawet kilkanaście minut w bezruchu i zupełnej ciszy i nic :/ Te chrząszcze aą niesamowite
-
Przystawiłem obiektyw do okularu... na czuja, więc jest kiepsko z ostrością.
Moje larwy zachowują się różnie. Czasem mogę trząść pojemnikiem i się nie chowają. Czasem wypatrzą tylko ruch i już ich nie ma.
-
to jest super oblesne ! przypomina mi kogos z gwiezdnych wojen ale nie wiem kogo ;/?
bardzo, bardzo oryginalna larwa ^^'
-
wszystko mnie teraz swędzi
Uprawnienia umieszczania postów