Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Potwór z odmętów :P

Saurus
    Guest

Re: Potwór z odmętów :P

No to gratuluje, bo z tego co kiedys pisales wynika, ze nie jest latwo dochowac sie choc wlasnych larw, a jesli jeszcze dorosna do imago- tym lepiej

Dark Raptor
    Guest

Sugerowałem się książką prof. Burakowskiego i swoimi wcześniejszymi, niestety nieudanymi doświadczeniami.
    Przy zastosowaniu dość prostych metod można całkiem łatwo poprowadzić hodowlę. Z 1 samca i 3 samic miałem ponad 50 młodych. Większość wypuściłem, w tym wszystkie dorosłe, więc nie wiem ile jaj mogą złożyć w ciągu życia.
    Jak doprowadzę je do szczęśliwego "końca", smarnę jakiś opis.

Double
    Guest

JEZUSMARIA że się tak wyrażę - autentycznie się wystraszyłam tego stwora...wygląda jak sztuczny... :| buuuuua

Predator
    Guest

O kurcze, takich zdjęć larw trzyszczy jeszcze nie widziałem :O Jestem pod wielkim wrażeniem, w jaki sposób ty je zrobiles? ustawiles aparat nad pojemnikiem i czekales?
    Pamiętam jak zawsze siedziałem nad takim otworem czekając na larwę, czekałem nawet kilkanaście minut w bezruchu i zupełnej ciszy i nic :/ Te chrząszcze aą niesamowite

Dark Raptor
    Guest

Przystawiłem obiektyw do okularu... na czuja, więc jest kiepsko z ostrością.

Moje larwy zachowują się różnie. Czasem mogę trząść pojemnikiem i się nie chowają. Czasem wypatrzą tylko ruch i już ich nie ma.

Mnemic
    Guest

to jest super oblesne ! przypomina mi kogos z gwiezdnych wojen ale nie wiem kogo ;/?
    bardzo, bardzo oryginalna larwa ^^'

rdza
    Guest

wszystko mnie teraz swędzi

Uprawnienia umieszczania postów