Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Co ja moge tym ewentualnie karmic

Sculptor
    Guest

Co ja moge tym ewentualnie karmic

Witam mam pytanie czy ktos to stworzenie rozpoznaje, zna fachowa nazwe i co mozna by tym ewentualnie nakarmic - mam na mysli pajaka lub skorpiona... (jak wielki by musial dla niego byc oraz ewentualny preferowany gatunek)
    Pyska ma wielki i zezarlo dosc duzego konika polnego z ktorym to trzymalem. Rowniez ta "szpada" na koncu chyba zasluguje na uwage i wreszcie u mnie takie rzeczy to normalka a ten okaz jest malenki w porownaniu z innymi znajdowanymi zdazaja sie takie z 5-7cm cialem bez tej "szabli":> Chyba wiem co to jest (odp bardzo prosta) ale chcialbym sie upewnic i skonfrontowac to z Waszymi odpowiedziami.

Przepraszam za jakosc oraz pojemnik w ktorym go trzymam ale nie chcialem za nim latac po pokoju i kwestia wreszcie znalezienia wlasciwego momentu do sfotografowania tez byla dosyc trudna wiec juz trudno ale to bylo najwiecej ile moglem zrobic dla uzyskania jako takiego obrazu i wlasciwego ujecia (o zoomie nie bylo mowy choc mialem do dyspozycji 50krotny OPTYCZNY!!!! bo on jest w ciaglym ruchu w tym pojemniczku
    Od gory:

Od spodu:

Sculptor
    Guest

Re: Co ja moge tym ewentualnie karmic

Prosze tez o komentarz czy ten sposob wyswietlania zdjec jest dobry = czy Wam odpowiada??? czy ewentualnie zrobic tak aby zdjecie jako duze otwieralo sie w nowym oknie???

kaczi
    Guest

mi wszystko smiga po kliknieciu na obrazek pokazuje sie powiekszone zdjecie moim zdaniem git
    a ostatnie (przed wczoraj dokladnie) nakarmilem swoje modliszki tymi owadami (szaranczaki jakies?) i zyja

djtommi
    Guest

mozesz karmic tylko ze to jest duza sztuka wiec uwazaj i dawaj takim ktore sa wystarczajaco duze, sam kiedys ojciec mi takiego zlapal i mialo to kolo 10 cm... piorunstwo no , a ta szpadla to jest narzad do skladania jaj czyli masz samiczke.

Theraphos
    Guest

Karmiłem tym niedawno moją blondyne
    Jest to chyba najzwyklejszy konik polny z pokładełkiem

Koc
    Guest

Moim zdaniem to jakiś pasikonik. I chyba nie ma przeciwskazań żeby tym karmić.

Sculptor
    Guest

No tak mi tez sie wydawalo tylko nigdy nie moge wlasciwie skojarzyc konkretnych nazw z danym zwierzatkiem. Mieszjaj mi sie pasi koniki z konikami polnymi (i jeszcze jakies okreslenie zielony konik - chyba chodzi o konika polnego wlasnie...) Kurcze korci mnie zeby go dac jakiemus skorpionowi - Imperatorowi L1!!!!!! starszych nie mam a pozatym nie byloby zabawy...:> choc sie obawiam ze ten "wierzchowiec" mu odgryzie szczypce....
    Temu bydleciu normalnie widac jak oddycha - normalnie poszerza sie i zweza - a amplituda wynosi jakies 2mm na szerokosci ciala

Theraphos
    Guest

Dla imperatora L1 to chyba za duzy...
    Daj jakiemuś wiekszemu pająkowi!
    Tylko uważaj bo to łązi po wszystkim nawet po szkle!

tokaga
    Guest

To jest pasikonik zielony (Tettigonia viridissima) żywego nie radze podawać tak młodemu imperatorkowi, czy mniejszym ptasznikom z prostej przyczyny to nie jest łagodny rożlinożerca tylko drapieżnik uzupełniający diete o zielsko. Gryzie niemiłosierne mocno (do krwi)

SMITI
    Guest

Ja nakarmiłem takim samym piernikiem mojego 6-miesięcznego kameleonka obciąłem tylko skrzydła i tylnie nogi.

Uprawnienia umieszczania postów