-
Re: Co ja moge tym ewentualnie karmic
O to bardzo wazne ostrzezenie - DZIEKUJE w imieniu Imperatorka:> moze dam go zatem gebrilom... w koncu musi zaplacic za zezarcie 1 zwyklego pasikonika czy co tam (po ktorego musialem sie przejsc az 20metrow przed dom:] ) a o hodowaniu go nie mam mowy skoro to drapieznik... mam dosyc gąb do wykarmienia (choc i tak niewiele ale...)
A czy ktos moze wyjasnic jak odrozniac pasikoniki od konikow polnych itp i czym w ogole jest co... bo niby tym mozna karmic i to nie problem mam tego tu pelno tylko czasmi sie zastanawiam co podaje zwierzakom... Bede wdzieczny za kazde info lub link do jakichs sensownych informacji w tym zakresie
-
Generalnie to jest tak: krótkie czółki-konik polny, długie-pasikonik.
Tu trochę znajdziesz na ten temat: http://darkraptor.fateback.com/
-
A takie wielkie, zielone bydle - znaczy sie wlasciwy pasikonik zielony jest tylko jeden. Mnie wlasnie kiedys uzarl taki i sie na niego obrazilam. Juz nie lapie, niech sobie zyja. A czasami sie zdarzaja przesliczne zwierzatka - w zalaczniku wlasnie takie cudo. Nie mam pojecia, jak sie nazywa, ale jest sliczny - wg mnie.
-
to jst taki świerszcz duży jakaś odmiana .One są skó....agresywne bo jak łapałem to jeden mnie do krwi ugryzł i każdy gryzie
-
Jesli Ty zrobilas to zdjecie to GRATULACJE jest superrrrr - i aparat tez musi byc super!!!! kurcze chcialbym miec ten sprzet
bo takie wlasnie cudenka tez zlapalem ale wiecej caly przekroj łąkowych stworzen... a te wszystkie koniki.... kurcze musze postudiowac ten temat bo tego jest duuuuzo najrozniejsze - taki dokladnie jak ten w zalaczniku Awikularii mam w pojemniczku obok siebie a jednego takiego niesamowicie jasno brazowego calego zezarla mi ta bestia:/ wtedy mam takiego malego zielonego i jeszcze takiego pol na pol... pelno
ale ta wielka bestia to ja sie zawsze tego obawialem a teraz moge sie temu dokladnie przyjrzec - pysk ma olbrzymi jak rozziawi tą paszcze to by mogl koniuszek mojego malego palca zmiescic w nim.... i jeszcze takie cztery odnurza przed tym pyskiem ma - niesamowite - pewnie zeby szybciej i wiecej mogl zezrec... ale przydalby sie taki aparacik z makro zebym ten pysk sfotografowal zwlaszcza jak otwiera - bez najmniejszej przesady pyska ma 4 na 4mm - od razu widac ze to poza olbrzymimi tylnymi nogami najwazniejsza czesc ciala... sprobuje ta swoja kamera zlapac ten pysk... ale ona cly czas lazi nooooo:/
ale tez taka mam ochote zeby cos go tak pozarlo pozadnie - zeby pomscic Wasze niemile doswiadczenia z tymi cholerami
Z innej strony to jest nasza Polska bestyjka ("P"olska :] - do kraju w sensie przyrody i miejsca na Ziemi nic nie mam to cechy narodu mnie irytuja) i nawet najwieksza szarancza z poludniowych krajow moze sie umywac do najwiekszych okazow tych wlasnie Naszych Pasikonikow Zielonych (czy jakkolwiek tam...)
-
ja karmiłem takimi wielkimi...a.geniculate zjadala 3 na raz :> ...
-
a dlaczego Ty Karol masz nick "Grażynka"????
-
Może zmienia płeć, wiesz... trudne czasy chce zobaczyć jak to jest być "grażynką"
-
No, no, ładnie Konica Minolta Z1 to dobry sprzęt, mój teść go ma :P A ja zamierzam sobie kupić Z3
-
Sculptor, tak, ja robilam te zdjecia, to takie moje male hobby - łaziłam za tym skaczacym brzdącem kilka minut, a i tak udalo mi sie zrobic tylko 3 fotki. Aparat nie jest jakis wystrzalowy, to Minolta Dimage Z1. Kupiona zreszta prawie 2 lata temu, ale ciagle swietnie sluzy.
A co do konikow - tez dorwalam takiego jasno brazowego, z lekkim rudawym nalotem, ale skubany nie dal sie sfotorafowac. Musze powiedziec, ze nie ma dla mnie rzeczy przyjemniejszej, niz wylezc gdzies na ugór i poszukac makrokosmosu w trawie....
Uprawnienia umieszczania postów