Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: 2 Irminie L6, 1 duza, 2 mala

Marx
    Guest

2 Irminie L6, 1 duza, 2 mala

Zapodaje tu fotki 2 p.irminia, jedna sporo wieksza od drugiej. Ta mniejsza kupilem od seby, wg. tego co kupilem jest juz po szostej wylince, tak jak ta, ktora wczoraj wymienilem. I nie wiem czy przypadkiem seba nie wciska mi duzo mniejszych pajakow za ta sama cene. Przyklady:
    b.b po 5WYLINCE ma troche ponad 1cm
    poecilotherie tez sa duzo mniejsze niz powinny byc, ale najbardziej odbiega od proporcjonalnosci rozmiarow do wylinki irminia.

Fotki irmini od seby (sorry za jakosc), ale mam nadzieje, ze ona w niczym nie przeszkadza, dodam, ze pajak bez problemu miesci sie w pojemniku na mocz, nie ma jeszcze charakterystycznych wzorow na odnozach:
    1.
    <center></center>
    2.
    <center></center>
    3.
    <center></center>

A teraz zdjecia tej o wiele wiekszej:
    1.
    <center></center>
    2.
    <center></center>
    3.
    <center></center>

seba
    Guest

Re: 2 Irminie L6, 1 duza, 2 mala

Witam! Co do zdjec to wybacz ale troszkę mało mówią i pokazuja. Jesteś pierwszym klientem który skarzy sie na wylinki. Dziwi mnie to troszke. Mozę to brak doswiadczenia? Co do róznic w wielkościach weź pod uwagę ze pewne znaczenie ma płeć pajaków (samice są mniejsze względem samców kiedy sa młode). Poza tym pewne znaczenie mają warunki hodowli. mozna pająka pędzic tak jak rosliny na holenderski ch farmach. I jeszcze o ile się orientuję to dostałeś dosc spory rabat na zkupy. Powinieneś byc zadowolony. Pozdrawiam.

kak
    Guest

A gdzie skala porównawcza?
    Generalnie najlepiej patrzeć po kolorkach, albo pytać o rozmiary w cm, a nie potem problemy z wielkościami po wylinkach.
    Moja pierwsza smithi po 9-10 wylince byla też maleństwem (ze 4 cm ciała?), a miałem ją od 2 wylinki.

Bocieq
    Guest

ze zdjęc naprawde nie da sie porównać wielkosci, a co do seby, to ja jestem w 100% zadowolny - pająki były nawet nieco wyrośnięte jak na wiek :]
    Seba raczej napewno Cie nie oszukał
    Pozdrawiam

Marx
    Guest

sprobuje zrobic lepsze zdjecia niedlugo, ale jak wytlumaczyc to, ze boehmei po 5 wylince ma około 1cm, kumpel ma L6 jest juz ładnie wybarwiony, duzy a skarze sie bo mam powody dziwne, ze kazdy pajak kupiony od Ciebie jest mniejszy niz trzeba, a rabaty ? co z tego, jak nie moge sprzedac pajaka nawet w tej samej cenie jak go kupilem... ;/

DragoN16
    Guest

witam mam ten sam problem, nie żebym sie skarżył na pjączka bo jest fajny i ładnie rośnie, ale rozwala mnie to jak piszecie o kimś że sie niezna lub niema doświadczenia. więc pierwsza fotka to irminia od seby L6, a dróga od avicularii też L6, dla porównania kartka, może to mi wytłumaczycie skąd taka różnica, dodaje że pierwszy to samiec dróga samica.

DragoN16
    Guest

dróga irminia

Peter_frostax
    Guest

Jeśli chodzi o wylinki pajączków od Seby to ja jestem w 100% zadowolony. Jeśli natomiast chodzi o wylinki i wielkośc Seba razczej nierozmnaża ptaszników on je sprowadza i musi uwierzyć tym od których kupuje wiesz raczej ciężko jest odróżnić B.B L1 od L2. A po trzecie B.B L5 a L7 to jest różnica i twój po L7 też będzie wybarwiony a dwie wylinki to jest bardzo dużo z B.Smithi jest podobnie.
    Pozdrawiam

Marx
    Guest

nie wiem dlaczego, ale mysle, ze seba najzywczajniej w swiecie mnie oszukuje, okazuje sie, ze nie tylko mnie, to juz chyba nie przypadek. rozwine mysl zawarta w moim poprzednim poscie: nie moge sprzedac pajaka za ta sama cene za ktora go kupilem, przyklad:
    Irminia wg. seby byla wtedy L5, chcialem sprzedac za 40zł, kupiec jak ja zobaczyl zapytal sie czy ja w ogole ja karmie (???) i ze moze mi za nia dac 35zł ( tyle samo ile zaplacilem za nia sebie ) tak wiec wychodzi na to, ze nawet jesli pajak mi wylinieje kilka razy nie moge go sprzedac za tyle, abym mogl na nim zarobic :| postaram sie zrobic fotki z jakas miarka..

Marx
    Guest

czytaj uwaznie moj boehmei wg. seby jest po 5 wylince, ten drugi mojego kumpla po 6...

Uprawnienia umieszczania postów